Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

11362

Τα 133.700 μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ψήφισαν στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του χάρισαν ποσοστό 57%, με βάση τα αποτελέσματα από το 75% των εκλογικών τμημάτων. Τώρα αναλαμβάνει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, αλλά και να το επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας. Κανένα από τα δύο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Πριν από λίγο η Έφη Αχτσιόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντίπαλό της και τον συνεχάρη.

Η νίκη ενός προσώπου χωρίς την όποια πολιτική εμπειρία στις εκλογές ενός κόμματος που θέλει να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά και ίσως και για τα διεθνή δεδομένα.

Απέναντι όμως σε τέσσερις υποψηφίους – Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα – ήταν εκείνος που πέτυχε να πείσει την πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές ότι μπορεί να «αναστήσει» το κόμμα μετά το ζοφερό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, να δώσει νέα πνοή και ελπίδα και τελικά αυτός που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτός που θα οδηγήσει στο κόμμα στην μετά – Τσίπρα εποχή.

Η Πρώτη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Θέλω πρώτα απ’ όλα- δεν πάω πουθενά εδώ θα είμαι. Ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό» είπε μιλώντας ο Στέφανος Κασσελάκης σε ένα πλήθος που βροντοφώναζε το όνομά του έξω «Στέφανε προχώρα άλλαξέ τα όλα».

«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδώ και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόσθεσε δε, πως «έχω να πω μερικά ευχαριστώ, πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και σήμερα. Έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ και θα κερδίζει από δω και πέρα». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς». Συναισθηματικά φορτισμένος υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να προδώσω ποτέ την κοινωνία».

«Ευχαριστώ ολόψυχα. Τα 30 μέλη της κεντρικής επιτροπής που μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στην κοινωνία, και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου. Επέλεξαν το φως, χρειάζεται φως για να νικήσουμε. Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Νίκο Παππά. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Όλη την οικογένειά μου, ιδιαιτέρως τον αδελφό μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου. Τη δική μου προσωπική οικογένεια, που είναι ο Τάιλερ και η Φάρλι η σκυλίτσα μας. Να πω στον Τάιλερ, είσαι ο λόγος που είμαι εδώ, ευχαριστώ από την καρδιά μου, ευχαριστώ που τον έχετε αποδεχθεί τόσο πολύ.

»Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη, και της έδωσα συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό αγώνα, την εκτιμώ και προσβλέπω στη συνεργασία της. Στον πόλεμο ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα, στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Το πρώτο ταξίδι θα είναι στους αδελφούς μας τους Κύπριους».