Μικρασιατική καταστροφή…Ημέρα μνήμης, περισυλλογής και ευθύνης

521

Μικρασιατική καταστροφή…Ημέρα μνήμης, περισυλλογής και ευθύνης.

Μια υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου απογόνων Μικρασιατών Ελλήνων ν.Έβρου, Νικηφόρος Βλεμμύδης με σπάνιο φωτογραφικό υλικό!!

”Όταν η συλλογική μνήμη γίνεται βίωμα, ελπίδα,γνώση,προσέγγιση της αλήθειας, διεύρυνση της πραγματικότητας κατανόηση της συνύπαρξης, αφετηρία ευαισθητοποίησης εκκίνηση γνώσης και ελπίδας για το αύριο.
Τα ερεθίσματα για γόνιμη σκέψη πολλά στην χθεσινή πρόσκληση για την έκθεση φωτογραφίας αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Μικρασιατικού ελληνισμού στο Νομαρχειο Αλεξανδρούπολης.
Συνδιοργάνωση του νεοσύστατου συλλόγου Μικρασιατών Έβρου “Νικηφόρος Βλεμμυδης” και του κέντρου Μικρασιατικού πολιτισμού Ν. Ιωνίας στην παρουσίαση της έκθεσης που επιμελήθηκε ο Λουκάς Χριστοφόρου.
Αν και σχεδόν παρόντες όλοι οι υποψήφιοι πρώτης γραμμής, η εκδήλωση κρατήθηκε στο ύψος της και δεν παρέκκλινε σε άλλες προεκλογικές ατραπούς ενώ από τους χαιρετισμούς στάλθηκαν εύστοχα μηνύματα.
Η ξεχωριστή σε συμβολισμούς, ντοκουμέντα,εικόνες και συναισθήματα έκθεση φωτογραφίας, εμποτισμένη με μνήμες, νοσταλγία και αγάπη για τον τόπο που έγινε η δεύτερη πατρίδα για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες από την καθ’ ημάς Ανατολή το 1922 τον δοκιμαζομένο από τις πυρκαγιές φέτος νομό Έβρου, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.
Συγχαρητήρια στο αεικίνητο προεδρείο!”
(κείμενο της Μελαχροινής Μαρτίδου)