Κασσελάκης: Πώς θα μπει στην Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος

8680

Διάφορα σενάρια κυκλοφόρησαν για την ένταξη του Στ. Κασσελάκη.Στ. Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί. Σύμφωνα, με την φιλολογία που είχε αναπτυχθεί τελευταία, αρκετοί μιλούσαν ότι εάν ο κ. Όθων Παπαδόπουλος, που είναι πρώτος στο επικρατείας παρέδιδε την έδρα του, τότε αυτομάτως θα έμπαινε στην Βουλή ο κ. Κασσελάκης.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην δεύτερη θέση των υποψήφιων στο επικρατείας αλλά στο ψηφοδέλτιο των ομογενών. Σε αρκετά δημοσιογραφικά πηγαδάκια μιλούσαν για ένταξη του, στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής, εφόσον υπήρχε μόνο η παραίτηση του Οθωνα Παπαδόπουλου. Ωστόσο στο σύνταγμα δεν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μοναδικό σενάριο για να δούμε τον Στέφανο Κασσελάκη στην βουλή, εάν φυσικά κερδίσει και τον δεύτερο γύρο, είναι ένα.

Να παραιτηθεί ένας από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το ψηφοδέλτιο επικρατείας (Οθων Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης) και στην συνέχεια και οι υπόλοιποι 5 επιλαχόντες δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Ευγενία Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Γεωργία Λάλη που βρίσκονται σε υψηλότερη θέση από τον ίδιο.

Με λίγα λόγια για να δούμε τον κ. Κασσελάκη στα έδρανα της Βουλής, θα πρέπει συνολικά να υπάρξουν έξι παραιτήσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να συμβεί κάτι αντίστοιχο με ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως αρχηγού του κόμματος το 2021. Δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης να επιλέξει ποιος θα τον εκπροσωπεί στις μάχες στο Κοινοβούλιο, θέση που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Σωκράτης Φάμελλος.