Χατζηδάκης: Τίτλοι τέλους για το market pass

10772
Δεν θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους

O Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτος το market pass, λόγω των δαπανών από τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel, που θα απαιτήσουν έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή με όσους διαπιστωθεί ότι αισχροκερδούν.

Επίσης επεσήμανε πως θα δοθεί κανονικά, όπως έχει εξαγγελθεί, το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ενώ θα προχωρήσει και η αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως είχε προγραμματιστεί.

«Δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια. Να είναι ξεκάθαρο αυτό σε όσους σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Μεγάλες αλυσίδες έφαγαν καμπάνες γιατί θεωρήθηκε ότι αισχροκερδούν.

Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται κάποιοι αυτές τις στιγμές. Το ίδιο έχει γίνει και στην ίδια τη Θεσσαλία, δικαιολογημένη. Είδατε τι έγινε με το νερό και γι’ αυτό μπήκε διατίμηση»

Ερωτώμενος σχετικά με το αν η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία θα συνεχιστεί, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως:  «Θα έχουμε παρόλες τις δυσκολίες, θα έχουμε το επίδομα θέρμανσης όπως καταβλήθηκε και πέρσι. Στη φιλοσοφία του θα έχουμε το επίδομα θέρμανσης.

Κάθε πολιτικός θέλει να λέει μόνο θετικά πράγματα. Καταλαβαίνω τι αρέσει και τι δεν αρέσει. Εδώ περνάμε έναν κάβο, πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί. Ήταν θετικό που ήρθαν οι τράπεζες και έκαναν αυτή τη συνεισφορά.

Είδα σήμερα τους εφοπλιστές μας που καταλαβαίνω ότι θα κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση. Μαζί πρέπει να προχωρήσουμε, ενωμένοι και σοβαροί όλοι καθένας από τον ρόλο του να δούμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας».