Βιβλική καταστροφή: 4 νεκροί, 6 αγνοούμενοι, απεγκλωβισμοί από χωριά που «πνίγηκαν»

812

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της Καρδίτσας και των Τρικάλων, καθώς περιοχές έχουν «βυθιστεί» κυριολεκτικά στο νερό και στη λάσπη με αποτέλεσμα δεκάδες να έχουν εγκλωβιστεί. Τέσσερις οι νεκροί και έξι αγνοούμενοι.

Ενδεικτικό είναι ότι η στάθμη των υδάτων έχει ξεπεράσει τα 3 μέτρα στον Παλαμά, ενώ στη Μεταμόρφωση το νερό ανάγκασε τους κατοίκους να καταφύγουν στις σκεπές των σπιτιών, για να σωθούν. Δραματικές είναι οι εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ η σφοδρότητα των φαινομένων είναι τέτοια, ώστε τα ορμητικά νερά να «ξηλώνουν» γέφυρες, δρόμους αλλά και σπίτια, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές Αγίας Τριάδος, Μεταμόρφωση, Βλόχος, Παλαμάς, καθώς σε όλη την περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, στον Ληθαίο Ποταμό, που έχει πλημμυρίσει. «Μπαράζ» μηνυμάτων και από το 112 στις πληγείσες περιοχές να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους, καθώς οι πλημμύρες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Μήνυμα του 112 εστάλη μέχρι το μεσημέρι στους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας, στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό, Παλαμά, Κάτω Λεχώνια, Σοφάδες, Πύλης.

Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερις νεκροί, με τον τελευταίο να εντοπίζεται σήμερα στο Δομοκό και παραμένουν έξι αγνοούμενοι από την Αγία Τριάδα, Τρικάλων, όπως γνωστοποίησε και ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη επιχειρησιακής λειτουργίας των πτητικών μέσων που θα συμβάλλουν στον απεγκλωβισμό των πολιτών, καθώς το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Βόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό

Ο Βόλος παραμένει για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ στο Πήλιο οι κάτοικοι είναι αποκομμένοι. Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν έξω από το δημαρχείο Βόλου, από πολίτες, που περίμεναν να πάρουν μία εξάδα νερό ο καθένας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων Θεσσαλίας. Πολλά τα προβλήματα επίσης στη Φθιώτιδα και στις Ροβιές Ευβοίας.