Εθελοντές από όλη την Ελλάδα στη δράση ιχνηλάτησης στα καμένα της Δαδιάς

1121
Χθες, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαμε στη δράση ιχνηλάτησης στα καμένα της Δαδιάς, που οργανώθηκε από την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και το Save Your Hood σε συνεννόηση με τοπικές αρχές της Θράκης.
⭐Αποστολή μας;
Να βρούμε και να διασώσουμε ζώα που κρύβονται στις στάχτες του δάσους και να μαρκάρουμε όσα δεν τα κατάφεραν στις φλόγες. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέραμε στον απολογισμό της καταστροφής και βοηθήσαμε ζώα τραυματισμένα ή με εγκαύματα να έχουν μια καλύτερη τύχη. 🥹
Έχω περπατήσει τα τελευταία χρόνια σε πολλά δάση και βουνά της Ελλάδας.
🌳Πάντα το δάσος μου έδινε πίσω. Μου έδινε ενέργεια, ελπίδα, ανανέωση. Σε πολλές στιγμές που αισθάνθηκα ότι έχω πιάσει πάτο, το δάσος ήταν εκεί για να μου θυμίζει ότι η ζωή είναι όμορφη.
Χτες ήμουν εγώ εκεί για το δάσος. 🫶
Είναι σκληρό να πατάς πάνω σε αυτές τις στάχτες. Η μυρωδιά είναι απαίσια. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ίσως η κόλαση είναι πιο όμορφη από αυτό.
Όμως.
🐢Όταν βρίσκεις ζωή στις στάχτες, η χαρά σου δεν περιγράφεται. Είχαμε την τύχη με τον Simos Tsilikas και την Ανδριάνα Μυλωνάκη να βρούμε δύο καλά κρυμμένες ολοζώντανες χελωνίτσες κάτω από έναν φαρδύ βράχο! Τις απεγκλωβίσαμε και τις μεταφέραμε στην κτηνίατρο της δράσης, η οποία με τη σειρά της τους χορήγησε όρους ενυδάτωσης και έλεγξε την υγεία τους.
Συνολικά από τη χθεσινή δράση σώθηκαν 10 Εβρίτισες χελωνίτσες κι ένας φρύνος!
Είμαι πολύ περήφανη και συγκινημένη που τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν να βοηθήσουν τον τόπο μου, αφήνοντας τη βολή τους και την άνεση του σπιτιού τους.
Απέναντι στην καταστροφή, έχουμε μόνο ο ένας τον άλλο.