Κλείνουν τα 5 κέντρα νεοσυλλέκτων στη Θράκη

3458

Σταματά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η υποδοχή νεοσυλλέκτων σε πέντε στρατόπεδα της Θράκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται μεταξύ άλλων για την τοπική οικονομία.

Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοστεί ήδη από την υποδοχή της επόμενης ΕΣΣΟ και ελήφθη σε συνεννόηση με την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με το σκεπτικό απεμπλοκής του δυναμικού του Δ Σώματος Στρατού από την εκπαίδευση νέων στρατιωτών.

Ή τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη αιτιολογία, αφού όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Θάρρος» που εδρεύει στη Μεσσηνία, κάποιοι από τη Νότια Ελλάδα, δούλεψαν εργωδώς για αυτή την εξέλιξη.

Όπως ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, που όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα είχε συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον υπουργό Νίκο Δένδια, για την οριστική επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας από τον προσεχή Νοέμβριο.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Σε συνάντηση που είχα σήμερα, 4/9/2023, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον υπουργό Νίκο Δένδια, επιβεβαιώσαμε την οριστική επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας από τον προσεχή Νοέμβριο. Το ίδιο προέκυψε και από τηλεφωνική μου επικοινωνία σήμερα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σε αυτή τη Σειρά θα καταταγούν 800 Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες, με προοπτική περαιτέρω αύξησης του αριθμού των Οπλιτών, ανάλογα με τον αριθμό των κτηρίων του Στρατοπέδου, που θα ανακαινιστούν και εξοπλιστούν. Σημειώνεται ότι οι Σειρές Κατάταξης, κατ’ έτος, είναι έξι (6).

Στον παραπάνω αριθμό πρέπει να προσθέσουμε τον μεγάλο αριθμό μόνιμων αξιωματικών και υπαξιωματικών που θα στελεχώσουν το στρατόπεδο.

Το όφελος, για την οικονομία και όχι μόνον, της Καλαμάτας και του νομού είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο.

(…) Ύστερα από πολλές προσπάθειές μου και ερωτήσεις στη Βουλή, στις 16/12/2022 συναντήσαμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μαζί με τον βουλευτή Λακωνίας Αθανάσιο Δαβάκη, τον τότε υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα στρατόπεδα της Καλαμάτας και της Σπάρτης.

Το Φεβρουάριο του 2022 επαναβεβαίωσα, με δελτίο Τύπου, την απόφαση για επαναλειτουργία του. Το ίδιο έγινε και τον Μάρτιο, από τον τότε υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο (…)».

Πηγή : www.paratiritis-news.gr