Έχει οριοθετηθεί κατά 80% η πυρκαγιά στον Έβρο – Ο κίνδυνος εκδήλωσης νέας πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός.

914

Αρτοποιός: Έχει οριοθετηθεί κατά 80% η πυρκαγιά στον Έβρο

«Κατά 80% έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά στον Έβρο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι «πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες, οι οποίες πάντως, μπορούν να δώσουν μεγάλη αναζωπύρωση».

Τόνισε, ωστόσο, ότι «αντιμετωπίστηκε η νέα εστία που υπήρξε τις τελευταίες ώρες σε Λευκίμμη και Προβατώνα».

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, «την ώρα που οι δυνάμεις επιχειρούσαν με επικεντρο βόρεια της Δαδιάς και της Κορνοφωλιάς ξεπήδησε ένα νέο μέτωπο στα 25 χιλιόμετρα μακριά». 

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σωτήριο το 112», το οποίο όπως τόνισε «συχνά λοιδωρείται».

Νύχτα αγωνίας στη Λευκίμμη

Το απόγευμα του Σαββάτου δόθηκε εντολή εκκένωσης της Λευκίμμης προς το Τυχερό. Στα μέτωπά του Έβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 8 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων.

Με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης και την πτώση της έντασης των ανέμων, μειώθηκε σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς.

Οι εστίες σε Σουφλί και Δαδιά είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ, Γιαννούλη, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακής μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί ότι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός.