Καταστρέφουν το άλσος φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη

1147
ΕΝΩ Ο ΕΒΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ,
ΔΗΜΟΣ ΚΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ενώ ο Έβρος καίγεται, στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει γνωρίσει ο τόπος, ο δήμος Αλεξανδρούπολης και οι εργολάβοι αποφάσισαν να καταστρέψουν το Άλσος Φυτωρίου, έναν πνεύμονα πρασίνου μέσα στην πόλη.
Την απάντηση σε αυτή την προσπάθεια έδωσαν συλλογικότητες και πολίτες της Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση που είχε ως αίτημα να μην ξηλώσουν οι εργολάβοι τα δέντρα (και γενικά το πράσινο) στο Άλσος Φυτωρίου. Εν μέσω της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται στον Έβρο η δημοτική και η περιφερειακή αρχή έκριναν ότι πρέπει να καταστραφεί και το λιγοστό πράσινο που έχει μείνει στην Αλεξανδρούπολη!
Μετά την πρωτη κινητοποίηση ο κόσμος κατάφερε αρχικά να μπλοκάρει αυτή την κίνηση. Αλλά ο εργολάβος επιχείρησε ξανά τα ξημερώματα (σαν τον κλέφτη όπως λέει ο λαός μας) της 31ης Αυγούστου να μπει στο άλσος, αυτή τη φπορά με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων. Για άλλη μια φορά η αστυνομία λειτουργεί ως security εργολάβων για να εγγυηθεί την καταστροφική πολιτική των τοπικών αρχών που έχουν και μεγάλο μέρος της ευθύνης για την διάλυση των δομών δασοπροστασίας και την εγκληματική διαχειρίση της φωτιάς.
Με αφορμή αυτή την κίνηση μαζεύτηκε εκ νέου κόσμος στο σημείο για εμποδίσει την κοπή των δέντρων, αλλά βρήκαν απέναντι τους τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις πολιτών με κατηγορίες για παράνομη βία, συναυτουργία, απείθεια και παρακώλυση έργου!
Ενώ ο Έβρος ακόμα καίγεται συλλαμβάνονται αυτοί που υπερασπίζονται τη φύση. Να μην επιτρέψουμε έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου στην πόλη να καταστραφεί. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα, δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Δημοτική – Περιφερειακή αρχή να καταστρέψει το περιβάλλον και του δημόσιους ελεύθερους χώρους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου!
• Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος των “κατηγορουμένων” που αντιστάθηκαν στην καταστροφή του πρασίνου.
• Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα!
• Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας(και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των των δασών!
• Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών και των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι!
• Να σταματήσει η σπατάλη δισεκατομμυρίων για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο, ΝΑΤΟïκές βάσεις και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες!
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΘ