«Το αφεντικό τρελάθηκε» και μοιράζει τάμπλετ στους στρατεύσιμους προς 56 εκατομμύρια ευρώ!!!

1898

Μπορεί να μην έχουν …μαντήλι να κλάψουν στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων…Μπορεί να μην έχουμε ακόμη δώσει ούτε καν άρβυλα «νέας τεχνολογίας» σαν κι αυτά που φορά μόνο ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι εκπρόσωποι του Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων…Μπορεί οχήματα του στρατού να κινούνται μόνο χάρη στην εφευρητικότητα και το φιλότιμο των στρατιωτικών…Αλλά η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ υπό τον Νίκο Δένδια, είναι έτοιμη να σπαταλήσει κοντά στα 57 εκατομμύρια ευρώ για να μοιράσει 10.000 τάμπλετ στους στρατεύσιμους!!! Αν υπολογίζουμε σωστά κάθε τάμπλετ θα κοστίσει περίπου 5.600 ευρώ κι επειδή τέτοια τάμπλετ δεν κυκλοφορούν στην αγορά, προφανώς το ποσό θα αφορά και κάποιου είδους εκπαίδευση …στα τάμπλετ. Πολύ ωραία δουλειά…

Για όσους δεν μπορούν να πιστέψουν τα πραγματικά απίστευτα που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ,μόλις εξασφάλισε την επανεκλογή της δημοσιεύουμε όλη την απόφαση για να τη διαβάσετε και να κάνετε και τη διαίρεση, ώστε να ξέρετε τι πληρώνουμε…

Πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία

Πυλώνας: 2. Ψηφιακή Μετάβαση
Άξονας: 2.2 Ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους
Δράση: 2.2.14 (16826) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 

Έργο: Πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία

Περιγραφή:
Το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των στρατευσίμων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο χρόνος των στρατευσίμων στη διάρκεια της θητείας, ώστε να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες στο πλαίσιο αφενός της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης και εξέλιξης και αφετέρου της κάλυψης των ψηφιακών αναγκών των ενόπλων δυνάμεων.

Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού πιστοποιημένης επιμόρφωσης ψηφιακών δεξιοτήτων για τους στρατεύσιμους στα κέντρα νεοσυλλέκτων, με την ονομασία «Αναβάθμιση Ψηφιακών Δεξιοτήτων Στρατευσίμων» που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου του ψηφιακού αναλφαβητισμού αλλά και στη γρήγορη ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιορισμοί και οι δυσχέρειες που πιθανόν να ανακύψουν από τις συνθήκες που επικρατούν στις δομές των ενόπλων δυνάμεων (έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο, ανελαστικότητα προγράμματος ωρών υπηρεσίας και εκπαιδεύσεως), στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται:

– Προμήθεια 10.000 tablets με προδιαγραφές που καθορίζονται σε συνεργασία με τον Κύριο του Έργου (ΥΠΕΘΑ) στα οποία θα εγκατασταθεί το παραγόμενο, από τα πιστοποιημένα και εγγεγραμμένα στο μητρώο ΔΥΠΑ ΚΕΔΒΜ, εκπαιδευτικό υλικό με βάση το εκπαιδευτικό πλαίσιο.

– Ανάπτυξη σχετικού Εκπαιδευτικού Εργαλείου Διαχείρισης (Learning Management System) που θα εγκατασταθεί στο ΥΠΕΘΑ και στο οποίο θα καταγράφεται η πρόοδος των εκπαιδευομένων και θα παράγονται σχετικές αναφορές.

– Ενέργειες προβολής και δημοσιότητας του Έργου.

– Υπηρεσίες Υποστήριξης μέσω της παρουσίας εξειδικευμένου συμβούλου Ελέγχου της Ποιότητας και Εγκυρότητας του Εκπαιδευτικού Υλικού και Ελέγχου της τήρησης των οροσήμων

Τομέας ενδιαφέροντος: Νέες/Ψηφιακές τεχνολογίες και εργαλεία, Απασχόληση – κατάρτιση

Έναρξη έργου: 30/12/2022
Λήξη έργου: 30/12/2025

Γεωγραφική Περιοχή: Όλη η Ελλάδα

Φορέας Ευθύνης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Φορέας Υλοποίησης: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Μ.Α.Ε.

Προϋπολογισμός Ταμείου: 31.993.592,00

Συνολικός Προϋπολογισμός: 56.763.692,00

Απόφαση ένταξης: Πρόγραμμα Αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων στην στρατιωτική θητεία (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5203025)

Σχετικά Έγγραφα:
Download 733.Tropopoiisi_Entaxis_Psifiakes_Dexiotites_stin_stratiwtiki_thiteia_-5203025.pdf

https://www.militaire.gr/to-afentiko-trelathike-kai-moirazei-tamplet-stoys-strateysimoys-pros-56-ekatommyria-eyro/