Εγκαίνια Μητροπολιτικού Παρεκκλήσιο Αγίου Δημητρίου και Αγίας Μαρίνης Βρυσικών

1194

Το επ’ ονόματι του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Μαρίνης νεόδμητο Ιερό Παρεκκλήσιο στα Βρυσικά, του τέως Δήμου Μεταξάδων, εγκαινίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, το Σάββατο 12η του μηνός Αυγούστου ε.έ., μεθεορτίως της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως και εν όψει της εγγιζούσης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως.

Το εγκαινιασθέν Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο ανηγέρθη προ έτους, δαπάναις της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως, επί εκτάσεως του πρώην Στρατοπέδου «Καραγιώργη», που παραχωρήθηκε από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ),  για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών της μικρής ενορίας των Βρυσικών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της XVI M/K Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βρυσικών και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους επισήμους και συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας των Βρυσικών π. Αναστάσιο Κουτιανούδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης των εγκαινίων, σχολιάζοντας το γεγονός, μεταξύ άλλων, είπε: «Σήμερα εγκαινιάσαμε μια “Πύλη του Ουρανού” για να τελείται στο ιερό αυτό Θυσιαστήριο η αναίμακτη  λατρεία και να ζωοποίειται το Σώμα της Εκκλησίας. Η Θεία Λειτουργία είναι πηγή ζωής, Σταυρός και Ανάστασις, για να σηματοδοτεί την πορεία μας προς τον Ουρανό, μια πορεία που θα οδηγήσει την παραμορφωμένη από την αμαρτία ανθρώπινη φύση σε μεταμορφωμένη εν Χριστώ παρουσία».