Αλεξανδρούπολη: Δημόσια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση του Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)

872
𝚷𝚸𝚶𝚺𝚱𝚲𝚮𝚺𝚮 𝚺𝚬 𝚨𝚴𝚶𝚰𝚾𝚻𝚮 𝚫𝚮𝚳𝚶𝚺𝚰𝚨 𝚫𝚰𝚨𝚩𝚶𝚼𝚲𝚬𝚼𝚺𝚮 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚮
𝚺𝚻𝚸𝚨𝚻𝚮𝚪𝚰𝚱𝚮 𝚩𝚰𝛀𝚺𝚰𝚳𝚮𝚺 𝚨𝚺𝚻𝚰𝚱𝚮𝚺 𝚨𝚴𝚨𝚷𝚻𝚼𝚵𝚮𝚺
𝚨𝚲𝚬𝚵𝚨𝚴𝚫𝚸𝚶𝚼𝚷𝚶𝚲𝚮𝚺 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟕
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στo πλαίσιo της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027 εκπονεί Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ).
Η Στρατηγική ΒΑΑ έχει στόχο να καθορίσει παρεμβάσεις ολοκληρωμένου χαρακτήρα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, επεμβαίνοντας σε τομείς όπως: Υποδομές, Κλιματική Αλλαγή, Περιβαλλοντική Ανθεκτικότητα, Οικονομική Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία, αντιμετώπιση Κοινωνικών Ανισορροπιών με ένα μείγμα πράξεων που θα διασφαλίσει, εκτός από τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα, την αποτελεσματική υλοποίηση και την βιωσιμότητα του σχεδίου.
Σε μια κρίσιμη περίοδο που η Κλιματική Αλλαγή είναι επίκαιρη, σκοπεύει να λάβει ειδική μέριμνα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και την αύξηση της ανθεκτικότητας της πόλης.
Στo πλαίσιo κατάρτισης της παραπάνω στρατηγικής, την Τρίτη 08 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:30 το απόγευμα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει δημόσια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση του Σχεδίου.
Η παρουσίαση θα γίνει από τη μελετητική ομάδα σε φορείς και πολίτες. Θα αναλυθούν τα στάδια εκπόνησης τα οποία περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά, τη δυναμική της περιοχής, τους Άξονες – Στόχους της Στρατηγικής και το Σχέδιο Δράσεων.