Βάθρες: Το μέρος στη Σαμοθράκη που θυμίζει κάτι από… παραμύθι (Φωτογραφίες)

1689

Οι Βάθρες στη Σαμοθράκη είναι ένα μέρος που μοιάζει βγαλμένο λες από παραμύθι. Όσο ουτοπικό, όμως, κι αν φαίνεται είναι 100 % υπαρκτό και αξίζει κανείς να βρεθεί σε αυτό έστω και μία φορά στη ζωή του, για να ζήσει μία από τις εμπειρίες που, σχεδόν πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βιώσει.

Αν ζητηθεί σε κάποιον, λοιπόν, να περιγράψει ένα και μόνο στοιχείο στο νησί του μυστηρίου και της σπάνιας ομορφιάς, αυτό σίγουρα θα είναι οι περίφημες Βάθρες της Σαμοθράκης.

 

Οι αλλεπάλληλες φυσικές λίμνες, οι οποίες σχηματίζονται μέσα στα βράχια, με τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά τους να προσελκύουν, τους πιο τολμηρούς, σε άκρως δροσιστικές και αναζωογονητικές βουτιές, συνθέτουν ένα μοναδικό φωτογραφικό παζλ, το οποίο αποτυπώνεται για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του μυαλού.

Ένα φυσικό σκηνικό που σίγουρα εντυπωσιάζει, λειτουργώντας ως άλλες σειρήνες, για να μαγέψουν τους επισκέπτες του νησιού με την απαράμιλλης αισθητικής φυσική ομορφιά τους, η οποία δύσκολα μπορεί να περιγραφεί στο 100% με λόγια, αναφέρει το newsbeast.

 

Η πιο φημισμένη όλων είναι η βάθρα του Φονιά, στο πιο διάσημο φαράγγι της Σαμοθράκης. Μισή ώρα πεζοπορίας και μετά φτάνει κανείς σε αυτόν τον παραδεισένιο τόπο. Ένας μεγάλος και εντυπωσιακός καταρράκτης που καταλήγει σε μια ποταμίσια πισίνα με κρυστάλλινα νερά.

Σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από τα Θέρμα, εντοπίζεται και η Γριά Βάθρα, από τις, επίσης, αρκετά φημισμένες βάθρες της Σαμοθράκης. Φωλιασμένη στην «αγκαλιά» ενός υπέροχου τοπίου με φτέρες και πλατάνια, αποτελείται, ουσιαστικά, από μια αλληλουχία δέκα συνεχόμενων καταρρακτών και βαθρών.

Για τις πρώτες δύο βάθρες η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ενώ για την τρίτη πρέπει να βουτήξει στα νερά της δεύτερης και για τις υπόλοιπες να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση η οποία θα τον βοηθήσει αρκετά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της διαδρομής.

Όσοι έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές το νησί, εκτός από αυτές τις δύο πιο φημισμένες βάθρες, επιλέγουν και εκείνες στον Παράδεισο και το Βάτο, η πρόσβαση στις οποίες γίνεται με καραβάκι.

https://travel.eleftheriaonline.gr/travel/item/9262-bathres-to-meros-sth-samothrakh-poy-thymizei-kati-apo-paramythi-fwtografies?fbclid=IwAR24hOC6qAEk-Mz80RkDajq6py3U1NtJmsQ7g9GSioz2R0ylRokqDP73iSA