Διδυμότειχο: Δελτίο Τύπου Γεωργίου Τσιουράκη – Με 151 σειρές κείμενο κατά Χρήστου Τοκαμάνη

1087
Με ένα πολύ μεγάλο κείμενο για …δελτίο τύπου… ο Υποψήφιος δήμαρχος Διιδυμοτείχου Γεώργιος Τσιουράκης επιτίθεται στον συνδυασμό του Χρήστου Τοκαμάνη…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διδυμότειχο 15/07/2023
Φίλες και φίλοι,
Αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών, αισθάνομαι την ανάγκη, μετά το «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» που δημοσιεύθηκε προσφάτως από τους κ. Τοκαμάνη, την κα Καραφεϊζη και τον κ. Δημητρίου, να επισημάνω τα εξής :
Ο κ. Τοκαμάνης ευρισκόμενος προφανώς σε απόγνωση καθώς δεν μπόρεσε και δεν θα μπορούσε άλλωστε να συγκροτήσει συνδυασμό, αυτό ήταν βέβαιο, έκανε το απονενοημένο διάβημα..!. Αποφάσισε να συμμαχήσει με δυο ξεχασμένες στην πλειοψηφία των Δημοτών του Δήμου μας παρατάξεις, της κας Καραφείζη, την οποία ο κόσμος μόνο κατ’ όνομα πλέον θυμάται και του απόντος τα τελευταία 2-3 χρόνια από τα κοινά του Δήμου κ. Δημητρίου, αρχηγού παράταξης και εκλεγμένου μέλους του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου!
Ο στόχος; Πασιφανής! Πιστεύουν ότι έτσι θα είναι ευκολότερο να σχηματίσουν τον συνδυασμό που επιθυμούν διακαώς, διατυμπανίζοντας μεταξύ άλλων ότι η «συμμαχία» τους θα συμμετέχει στις εκλογές ως ένας ανεξάρτητος συνδυασμός!
Συμμάχησαν λένε στο όνομα των «επιταγών της κοινωνίας του Δήμου μας»! Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να πέσει σ ’αυτή την παγίδα και να τον πιστέψει;
Τώρα όσον αφορά τον κ. Δημητρίου, τι να πω… με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σημειώσω ότι 5 ημέρες πριν ανακοινωθεί η περιβόητη αυτή συμμαχία τους, ο εν λόγω κύριος με διαβεβαίωνε τηλεφωνικά εγώ από εδώ, ο ίδιος από την Κύπρο, (έχω μάρτυρα γι’ αυτό), ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμου μας και ότι τον άφηναν αδιάφορο οι όποιες φήμες κυκλοφορούσαν περί του αντιθέτου!.
…Επιπλέον δε, πριν από 5-6 μήνες, σε προσωπική συνάντηση που είχα μαζί του, διατείνονταν ότι δεν ήταν στα σχέδιά του να ασχοληθεί με τα κοινά!. Αν όμως αποφάσιζε να ασχοληθεί, θα έδινε την μεγάλη μάχη προκειμένου οι διατελέσαντες τα τελευταία χρόνια Δήμαρχοι αλλά και ο νυν ιδιαίτερα, εφόσον θα ήταν εκ νέου υποψήφιοι, να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της Δημοτικής μας Ιστορίας!.
…Δεν έχει όμως σημασία τι μου έλεγε πριν μια περίπου εβδομάδα και πριν 5-6 μήνες, τώρα που το σκέπτομαι, διερωτώμαι ποιον άλλον άραγε μπορεί να εκπροσωπούν σήμερα ο κ. Δημητρίου και η κα Καραφείζη της οποίας, ίσως να το γνωρίζετε, τρείς (3) από τους πρώην συνεργάτες – συνοδοιπόρους της είναι από τις εκλογές του ’19 αντιδήμαρχοι της σημερινής Δημοτικής Αρχής;.
Έχω την αίσθηση ότι εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνον τον εαυτόν τους, κάποιον από τους συνδυασμούς τους και το όνομα της παράταξής τους!.
Ερώτηση: Πότε πάρθηκε αλήθεια κατά δημοκρατικό τρόπο συλλογική απόφαση των μελών των παρατάξεών τους και αποφασίσθηκε η ένταξη τους στη «Συμμαχία»; Ερωτήθηκαν όλοι οι υποψήφιοί των παρατάξεών τους γι’ αυτήν την παντρειά;
…Και για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, ας δούμε λοιπόν με ποιόν συμμάχησαν τελικά οι εν λόγω παρατάξεις. Συμμάχησαν με την παράταξη αυτού που έως και πολύ πρόσφατα λοιδορούσαν και που αυτός με την σειρά του «τους έφτυνε», θεωρώντας τους υπαίτιους για το γεγονός ότι έφτανε έως τη βρύση και «δεν έπινε νερό» στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών;.
Ναι, Ναι, Ναι!!.
Οι εν λόγω παρατάξεις της συμμαχίας «ως μια γροθιά», τώρα πλέον αυτοπροβάλλονται, με το παραπλανητικό επιχείρημα, ότι έρχονται κατ’ απαίτηση των Δημοτών «για να σώσουν τον τόπο»! κάνοντας απεγνωσμένη προσπάθεια να μας πείσουν όλους εμάς θεωρώντας μας, έτσι νομίζουν, «αδαείς και μάλιστα μειωμένου πνευματικού επιπέδου»!
Βέβαια ο λαός του Δήμου μας δεν «μασάει» πλέον κατά τα κοινώς λεγόμενα και δεν τρώει κουτόχορτο όπως αυτοί νομίζουν, θα απαντήσει κατάλληλα όταν έρθει η ώρα!.
Ο σκοπός της Συμμαχίας τους είναι προφανής! Συμμάχησαν μήπως και με τον τρόπο αυτό ξεγελάσουν τον αγνό στην πλειοψηφία του κόσμο του Δήμου μας, λέγοντάς του …«μην το ψάχνετε, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!.
Έρχονται λένε τώρα με «φόρα» και όρεξη για δουλειά! Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια, έρχονται με στόχο όχι για να δημιουργήσουν αλλά με γνώμονα να επιλύσουν κάποια εκκρεμή ακόμα θέματα από την προηγούμενη θητεία του κ. Τοκαμάνη…!
Φίλες & Φίλοι
Στους εμπνευστές της εν λόγω «ανίερης συμμαχίας» αξίζει ένα μεγάλο ΟΧΙ!. Είναι κοροϊδία, πως να το κάνουμε! Οι λέξεις «ντροπή» και «ιδιοτέλεια» έχουν χάσει δυστυχώς το νόημά τους! Συμμάχησαν ευκαιριακά!. Ας τους αποδείξουμε ότι ο λαός του Δήμου μας «ούτε αδαής είναι, ούτε μειωμένου πνευματικού επιπέδου»! Είναι πολύ πιο σοφότερος απ’ ότι νομίζουν.
Ο κόσμος σας έχει γνωρίσει στο παρελθόν, σας έχει δώσει και δεύτερη ευκαιρία και στην τρίτη τελικά, λόγω της ακαταλληλότητά σας, σας απέρριψε! Δυστυχώς για σας θα σας απορρίψει και πάλι!. Ο τόπος μας χρειάζεται μια «Δημοτική Αρχή» με άξιους & ικανούς Δημοτικούς & Κοινοτικούς Συμβούλους και έναν Δήμαρχο με εμπειρία Διοίκησης, έναν Δήμαρχο με όραμα και υλοποιήσιμους στόχους, έναν Δήμαρχο που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα και προβλήματα του Δήμου! Δεν χρειάζεται Δήμαρχο «Επιχειρηματία – Πολιτικό Μηχανικό & Εργολάβο»!!!
Ας έρθουμε τώρα και σε κάτι άλλο πολύ πρόσφατο. Σε συνέντευξή σας κ. Τοκαμάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS – αυτό ας το προσέξουν καλά οι συμπολίτες μας των δημοτικών κοινοτήτων- είπατε ότι οι δημοτικές κοινότητες (τα χωριά μας), δεν έχουν πλέον μέλλον! Είναι μια υπόθεση χαμένη, χωρίς ελπίδα, χωρίς επιστροφή!.
Αλήθεια; Αυτό είναι το όραμά σας για τον τόπο μας; Αυτό πιστεύετε κ. Τοκαμάνη ή έτσι σας ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου σας;.
Θέλετε να εκλεγείτε αποκλειστικά και μόνο Δήμαρχος για την πόλη του Δήμου μας; Δεν σας ενδιαφέρουν πλέον τα χωριά μας και θα τα αφήσετε έτσι στο έλεος του θεού; Έτσι; χωρίς καμιά προσπάθεια; χωρίς κάποια σοβαρή μελέτη επανάκαμψης (σε συνεργασία είτε με την Περιφέρεια είτε με την Κεντρική Κυβέρνηση) ώστε να μπει φρένο στην επερχόμενη μέρα με την ημέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, ερήμωση και εξαφάνισή των δημοτικών μας κοινοτήτων;. Ποιες είναι οι προτάσεις επί του τόσο σοβαρού προβλήματος;
Ποιος είστε εσείς κ. Τοκαμάνη που με τόσο περίσσιο θράσος, χωρίς αιδώ, τονίσατε επανειλημμένα στον αξιότιμο κατά τα άλλα δημοσιογράφο κ. Αποστολίδη, και ενδεχομένως να σας άκουγαν και οι συμπολίτες μας, ότι τα χωριά μας πλέον οδεύουν προς εξαφάνιση και δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και ότι δεν υπάρχει πλέον γι’ αυτά «δρόμος επιστροφής»;

Συνειδητοποιήσατε τι είπατε κ. Τοκαμάνη; Αν ΝΑΙ,

Συγχαρητήρια

! Και ποιος θα είναι ο δικός σας ρόλος εάν, ο μη γένοιτο, επανεκλεγείτε μετά από 13 χρόνια και πάλι Δήμαρχος του Δήμου Διδυμοτείχου;

Φίλες &Φίλοι, κατόπιν όλων των παραπάνω που βλέπουμε να συντελούνται και ακούμε να λέγονται γύρω μας, απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς ζητώντας την στράτευσή σας μαζί μου ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού έναν συνδυασμό με καθαρό μέτωπο ικανών υποψηφίων Δημοτικών & Κοινοτικών συμβούλων, με όραμα για την πόλη και τα χωριά μας, ο οποίος θα εμπνεύσει τους συμπολίτες μας και όλοι μαζί από κοινού να παρέμβουμε τώρα προκειμένου να βάλουμε επιτέλους φραγμό στα όποια κρυπτόμενα, υπό τον μανδύα της συμμαχίας τους, σχέδια!.
Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τώρα είναι η τελευταία μας ευκαιρία!
Συμπορευθείτε μαζί μου, στηρίξτε την ανιδιοτελή προσπάθειά μου για να τους φράξουμε τον δρόμο, να εξαλείψουμε την μιζέρια και την παρακμή που άφησαν και αφήνουν πίσω τους, να δώσουμε ξανά ελπίδα & προοπτική στις νέες και του νέους μας με σχέδιο προκειμένου να συμβάλουμε στην αποτροπή της μετανάστευσής τους.
Οι μετέχοντες στην περίεργη κατά τα άλλα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα! Δεν μπορούν να προσφέρουν… Δεν μπορούν γιατί το όραμά τους εδώ και χρόνια έχει πλέον ξεθωριάσει!
Όσο πλησιάζει ο καιρός προς τις εκλογές, διαπιστώνω ότι ο αγώνας που καλούμαι να δώσω γίνεται και πιο δύσκολος…
Το γνώριζα εκ των προτέρων! Γνώριζα όμως επίσης όταν ξεκινούσα ότι χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται καμία μάχη!
Έχω δώσει πολλές μάχες στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία αλλά και στη ζωή μου γενικότερα! Καλούμε να ξαναδώσω και πάλι μια ακόμα μάχη!.
Παρότι είμαι από την φύση μου αισιόδοξος, δεν μπορώ να πω ότι θα την κερδίσω. Μπορώ όμως να το λέω με θάρρος ότι δεν κέρδισα όλες τις μάχες που έδωσα στη ζωή μου , κέρδισα όμως τις περισσότερες αλλά και τις δυσκολότερες!
Είμαι αποφασισμένος να το πάω μέχρι τέλους, το γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο…!
Ήρθα με μέτωπο καθαρό και το κεφάλι ψηλά και αν χρειασθεί, θα φύγω πάλι με το μέτωπό μου καθαρότερο και με το κεφάλι πιο ψηλά!
Θα έχω όμως κάνει την προσπάθειά μου, θα έχω κάνει το χρέος μου ως πολίτης αυτού του ευλογημένου τόπου ενός τόπου με ιστορία 7.000 περίπου χρόνων!
Τερμάτισα την πολυετή μου καριέρα μέσω της οποίας δόξα τω θεώ ανταμείφθηκα και ηθικά και υλικά! Συνεπώς δεν προσδοκώ υλικά οφέλη. Γύρισα με όρεξη και μεράκι να προσφέρω ανιδιοτελώς στον τόπο μου. Δυστυχώς όμως διαπιστώνω, ότι τα συμφέροντα ζουν και βασιλεύουν.
Πρέπει να βάλουμε επιτέλους φραγμό τόσο στον νυν όσο και στους πρώην Δημοτικούς Άρχοντές μας εμποδίζοντάς τους με «δημοκρατικό πάντα τρόπο» να ξαναπιάσουν τον Δήμο στα χέρια τους.
Επιδιώκουν να ξανααιχμαλωτίσουν τον Δήμο προκειμένου να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, να πνίξουν την δική μας φωνή διαμαρτυρίας για την σημερινή κατάντια του Δήμου συνολικά!. Σηκώστε χειρόφρενο πριν να είναι πολύ αργά!
Δεν αξίζει να εμπιστευθούμε εκ νέου αυτούς που υποσχέθηκαν απλόχερα «λαγούς με πετραχήλια» στο παρελθόν και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε!
Εσείς έχετε την δύναμη στα χέρια σας. Στείλτε τους με της ψήφο σας πίσω εκεί που τους αφήσατε πριν 13 χρόνια και πασχίζουν τώρα με «νύχια και με δόντια να πατήσουν ξανά πόδι στον Δήμο»! Δεν τους νοιάζει ίσως και να είναι Δήμαρχοι! Τους νοιάζει να είναι στον Δήμο πάση θυσία! Να παρακολουθούν τα τεκτενόμενα…
Απευθυνθείτε κ. Τοκαμάνη στον λαό του Δήμου μας και εξηγείστε του γιατί, μετά από 3 συνεχείς αποτυχίες, θέλετε «ντε και καλά» πάλι να «ξαναδιοικήσετε » τον Δήμο!
Μου έχετε πει στο παρελθόν ότι είστε έμπειρος πολιτικός πλέον και ως εκ τούτου αισθάνεστε και θα αισθάνεστε πάντα πολιτικό ον!. Ναι ίσως είστε περισσότερο έμπειρος από μένα! Να το αναγνωρίσω; Το αναγνωρίζω!
Ξεχνάτε όμως κ. Τοκαμάνη ότι ο σωστός και αξιόπιστος πολιτικός πρέπει να έχει το «γνώθι σαυτόν»! Εσείς το χάσατε κάπου στο δρόμο και ψάχνεται 13 χρόνια τώρα να το ξαναβρείτε!. Γιατί επιμένετε άραγε;.
Ξεχάσατε ίσως…ότι η πάλαι ποτέ χρυσή εποχή «των παχιών αγελάδων» ανήκει στο μακρινό παρελθόν!
Φίλες & Φίλοι
Ώρα να σκεφθείτε και να αποφασίστε σοφά πριν είναι πολύ αργά για όλους μας πολύ δε περισσότερο για τον ευλογημένο αυτό τόπο μας!
ΥΓ. Μπορείτε να με συναντήσετε στο γραφείο μου επί της Βενιζέλου αριθ. 12, δίπλα στο «Time Out», ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλ. 694 4603224.
Σας ευχαριστώ.