Καύσωνας μέχρι 22 Ιουλίου – 50 περιοχές της χώρας άνω των 35 βαθμών Κελσίου!

595

Ο «θερμικός θόλος» πάνω από την Ευρώπη, αναμένεται να φέρει τον ισχυρότερο καύσωνα του καλοκαιριού, σημειώνει το Meteo και υπογραμμίζει για το επόμενο διάστημα:

Μέχρι στιγμής. Τμήματα της Ιβηρικής μάλιστα, θα πιάσουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Από τις 12 με 13 Ιουλίου, ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για αρκετές ημέρες και πιθανώς να φτάσει έως και τις 22 Ιουλίου. Ακόμα όμως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την ακριβή διάρκεια του κύματος καύσωνα.

Το meteo.gr έδωσε τις περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες. Αυτές ήταν η Αργολίδα (38.7°C), η Φωκίδα (36.8°C), το Ηράκλειο (36.7°C), η Πέλλα (36.6°C) και η Αττική ( 36.5°C). Παρόλα αυτά, το ειδικό μικροκλίμα άλλων περιοχών μπορεί να δώσει ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες που δεν καταγράφονται από τους σχεδόν 500 σταθμούς μέτρησης θερμοκρασίας του meteo.

Όπως προκύπτει από τις επιπλέον πληροφορίες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30oC σε 335 από τους 477 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου και τους 35oC σε 50 σταθμούς.
Το Σαββατοκύριακο θα πνέει Βοριάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας από 4 έως 6 μποφόρ, οπότε να προτιμήσετε παραλίες με Νότιο προσανατολισμό.

με τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι και τους φορείς να ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε αντίστοιχες καταστάσεις.

https://www.aftodioikisi.gr/kairos/kaysonas-mechri-22-ioylioy-50-perioches-tis-choras-ano-ton-35-vathmon-kelsioy/?fbclid=IwAR1LDVYisyzkjUcFkcsOMIOAH0gNdLI3Xh1YYEb_lLy0o6q4Xkj-nXeKwFs