Συνεχίζουν να εφοδιάζουν με φρούτα και ζαρζαβατικά όλες τις γειτονιές των χωριών

841

«Πλανόδιο Εμπόριο»: η άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας από πωλητή που μετακινείται με ή χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου οχήματος ή οποιουδήποτε άλλου κινητού μέσου.

Φορτωμένοι με  φρούτα και λαχανικά, οι πλανόδιοι έμποροι αγροτικών προϊόντων, με τις μεγαφωνικές τους να δίνουν ζωή στα χωριά, συνεχίζουν να εφοδιάζουν με φρούτα και ζαρζαβατικά όλες τις γειτονιές των χωριών του Έβρου.

 

Ο αγροτικός κλάδος έχει κλονιστεί τόσο από την αύξηση του κόστους παραγωγής (ενέργεια, εισροές παραγωγής) όσο και από τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής που έχουν επηρεάσει τη παραγωγή. Όλα αυτά διαδραματίζονται μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό τοπίο.

Κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής κίνησης, καταγράφουν οι παραγωγοί – πωλητές πλανόδιου εμπορίου του νομού μας λόγω της ακρίβειας αλλά και της δημογραφικής κατάρρευσης.

Από την μια η ακρίβεια στα τρόφιμα να καλπάζει, οι καταναλωτές ψωνίζουν φρούτα και λαχανικά με το κομμάτι, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις αγορές τους και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα, τα χωριά του Έβρου να ερημώνουν, μιας και οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεγάλης ηλικίας.

Η ζωή συνεχίζεται…και οι πλανόδιοι έμποροι συνεχίζουν…

Μέχρι πότε;