Κίνδυνος πτώχευσης για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

1629

«Θα σκάσουν από τα χρέη»

Κίνδυνος πτώχευσης για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

«Οι ΔΕΥΑ θα σκάσουν από τα χρέη» είπε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Θα σκάσουν από τα χρέη δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης» είπε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει επισημάνει πάρα πολλές φορές και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου στα αρμόδια Υπουργεία, αλλά ως φαίνεται ακόμη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που θα βοηθούσαν τις ΔΕΥΑ να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο ενεργειακό κόστος που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου είπε: «Οι ΔΕΥΑ δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από το κράτος ως επιδότηση για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους. Εκτός λοιπόν από την υποστελέχωση των δημοτικών επιχειρήσεων, πλέον αντιμετωπίζουμε έντονα τον κίνδυνο της πτώχευσης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα σκάσει. Ήδη πολλές ΔΕΥΑ δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, άλλες έχουν προβεί σε ρυθμίσεις.

Ειδικά στους περιφερειακούς δήμους, οι ΔΕΥΑ επιφορτίστηκαν με το φορτίο να συνδέσουν όλους τους οικισμούς με νέα δίκτυα ώστε να υδροδοτούνται. Μιλάμε για εκατοντάδες οικισμούς όλα αυτά τα χρόνια. Λες και δεν ακούει κανείς. Η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στις περιφερειακές ΔΕΥΑ σύμφωνα με όσα ξέρω προς αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους».

 

Κίνδυνος πτώχευσης για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης