Αριθμητικά λιγότερα είναι τα κόμματα που συγκρότησαν ψηφοδέλτιο για τον Έβρο

1461

Αριθμητικά λιγότερα είναι τα κόμματα που συγκρότησαν ψηφοδέλτιο για τον Έβρο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία (της 21ης Μαΐου), καθώς, σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή απόφαση του αρμόδιου Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τα 32 κόμματα που πήραν έγκριση συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές, τα 24 μόνον «κατεβάζουν» ψηφοδέλτιο στον νομό, με 77 συνολικά υποψήφιους.

Στις 21 Μαΐου, τα κόμματα με ψηφοδέλτιο στον Έβρο ήταν 28 και οι υποψήφιοί τους ήταν 74. Αποσύρθηκαν ή προσχώρησαν σε συνασπισμούς κομμάτων, 12 κόμματα (Εθνική Δημιουργία, Βόρεια Λέγκα-Κράμα, Ενώνω-Συμμαχία Ελευθερίας, Κίνημα 21, Κοινωνία Αξιών-Φιλελεύθερη Συμμαχία, Τ. ΟΛ. Μ. Α., Συμμαχία Ανατροπής, Πολιτική Πρωτοβουλία, Ελεύθεροι Ξανά, Πράσινο Κίνημα, ΕΑΝ και Ενότητα-Αλήθεια) και εισέρχονται στον εκλογικό στίβο, 8 νέα κόμματα (Φωνή Λογικής-Αφροδίτη Λατινοπούλου, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας Τ.Ρ.Α.Μ.Π., Εθνικό Μέτωπο, Σπαρτιάτες, Οικολόγοι Πράσινοι-Πράσινη Ενότητα, ΕΥ-Κίνηση, Πράσινο και Μωβ, και Πατριωτικός Συνασπισμός).

Επιπλέον, δύο κόμματα ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτιά τους στην εκλογική περιφέρεια Έβρου με περισσότερους υποψηφίους, και πιο συγκεκριμένα, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει πλέον ψηφοδέλτιο στον νομό με 2 υποψήφιους, αντί για μία υποψήφια που συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές, και η Ένωση Κεντρώων κατεβαίνει με 5 υποψήφιους, από τρεις που ήταν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τέλος, ψηφοδέλτια με λιγότερους υποψήφιους αυτήν την φορά, «κατεβάζουν» η «Ελλήνων Συνέλευσις», που από 5 υποψήφιους έχει πλέον 4, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τέσσερις που είχε την προηγούμενη φορά, έχει πλέον 3.

Αντικαταστάσεις προσώπων στα ψηφοδέλτια υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ (η Σμαρώ Βαλαβανίδου αντικαταστάθηκε από την Ελίζα καλέση), στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. (η Ευτέρπη Μπιλιμπίνη αντικαταστάθηκε από την Ξανθή Σταματοπούλου) και στην Πνοή Δημοκρατίας (η Καρκά Μαργαρίτα αντικαταστάθηκε από τον Βαγγέλη Γιδάρη).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ