Εκείνος και… εκείνος – Το Κάστρο

1343

Ένα έργο επίκαιρο, βασισμένο στο πολιτικό κοινωνικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά, Εκείνος και… εκείνος, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία του Γιώργου Σιβρή, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Χρήστο Μοκαίτη, την Στέλλα Τσιμπουργκινούδη και Ευάγγελο Χατζηαντωνίου, ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Λαογραφικού Πολιτιστικού συλλόγου ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ , σε συνεργασία με τον Δήμο Διδυμοτείχου, στα πλαίσια του Καλέ Παναίρ, το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 19:30 στο δημοτικό αμθιθέατρο του δήμου Διδυμοτείχου. Είσοδος ελεύθερη!

Λίγα λόγια για το έργο

Οι χαρακτήρες του έργου οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, οι λαϊκοί, οι αντιδραστικοί, οι ασυμβίβαστοι, οι εξωσυστημικοί,  τριγυρνούν στην πόλη, μακριά από κάθε καθωσπρεπισμό και υποκρισία. Απέχουν από κάθε αγαθό που προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία, για να διατηρήσουν την απόλυτη προσωπική τους ελευθερία. Οι διάλογοι τους μας θυμίζουν φιλοσοφικές συζητήσεις με βασικά συστατικά πάντα το χιούμορ και τη σάτιρα. Ένα κείμενο και μια παράσταση που προκαλεί το γέλιο και τον προβληματισμό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Μουρσελάς, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1930. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάσθηκε ως δικηγόρος. Το 1959 διορίστηκε υπάλληλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι το 1969, οπότε και απολύθηκε από το χουντικό καθεστώς. Από τότε άρχισε ν’ ασχολείται αποκλειστικά με την πεζογραφία και τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων τηλεοπτικών παραγωγών πολλά από τα οποία ανέβηκαν στο θέατρο ή εκδόθηκαν σε βιβλία όπως: «Ω! τι κόσμος μπαμπά», «Ενυδρείο», «Οι φίλοι», «Η κυρία δεν πενθεί», «Το αυτί του Αλέξανδρου», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Το μαχαίρι στο κόκαλο», «Άνθρωποι και άλογα», η σατιρική σειρά «Εκείνος και… εκείνος», «Εφημερεύομεν», «Εθνική κωμωδία», «Επικίνδυνο φορτίο», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», που είχαν μεγάλες επιτυχίες, καθώς και 130 θεατρικά μονόπρακτα.