Λουκέτα παντού – Το κόστος λειτουργίας πλέον έχει ξεφύγει

1886

Λουκέτο σε γνωστό μαγαζί μετά από 24 χρόνια: “Νιώθω ντροπή να ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς – Δεν αξίζει να το κρατήσω”

“Το κόστος λειτουργίας πλέον έχει ξεφύγει. Η μικρότερη αύξηση που έχουμε στην πρώτη ύλη μας είναι 120% και στην ενέργεια 5 φορές επάνω”, αναφέρει ο ιδιοκτήτης

Λουκέτο βάζει στην επιχείρηση του στη Θεσσαλονίκη έπειτα από 24 χρόνια ιστορίας, ο ιδιοκτήτης της καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον στο κόστος λειτουργίας όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

“Το κόστος λειτουργίας πλέον έχει ξεφύγει. Η μικρότερη αύξηση που έχουμε στην πρώτη ύλη μας είναι 120% και στην ενέργεια 5 φορές επάνω”, αναφέρει το γνωστό ψητοπωλείο Ματζάρης που βρίσκεται στη Πολίχνη.

“Επειδή αυτήν την τιμή δεν μπορώ να την βάλω στο μαγαζί γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς και από την στιγμή που δεν μπορώ να πουλήσω το προϊόν όπως πρέπει για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση πήρα την απόφαση να το κλείσω και να αποχωρήσω ύστερα από 24 χρόνια στην εστίαση και 5 μαγαζιά στην πλάτη μου. Με πάνω από 60 άτομα προσωπικό συνολικά.
Η ανάρτηση του ιδιοκτήτη:

“Φίλες και φίλοι το κατάστημα μας από σήμερα σταματάει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Δυστυχώς δεν αξίζει πλέον να το κρατήσω.

Το κόστος λειτουργίας πλέον έχει ξεφύγει. Η μικρότερη αύξηση που έχουμε στην πρώτη ύλη μας είναι 120% και στην ενέργεια 5 φορές επάνω.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποιες τιμές αύξησης για να μπορέσετε να το καταλάβετε.

1: πίτα από 0.05 πήγε 0.18.

2: ψωμί από 0.15 πήγε 0.38.

3: πατατα από 0.65 πήγε 1,35 η φρέσκια και η κατεψυγμένη από 0.95 πήγε 2.

4: τα καρβουνα από 0.65 πήγαν 1,40 και η μπριγκετα από 0.90 πήγε 1,90.

5:το χοιρινό κρέας από 2,80 -3,3 πήγε 5,5-6,3 ευρώ .

7: κοτόπουλο ολόκληρο από 1,35 το κιλό πήγε 2,90

8: κοτόπουλο που χρησιμοποιώ για κοντοσουβλι και σουβλάκι από 2,5 πήγε 4,5.

9: σαλάτες αλοιφές 60% σε όλες.

10: λάδι για τηγανι από 0.75 το λίτρο αυτή την στιγμή έχει 1,5 ευρώ ενώ είχε φτάσει μέχρι και 3,5 ευρώ.

Υπολογίστε και τις τρελές αυξήσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Όλες οι αυξήσεις εκτος απο το λαδι που έχει 1,5 χρόνο και η ενέργεια έχει 1 χρόνο αύξηση ,στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν γίνει από τα Χριστούγεννα και μετά.

Όλα τα παραπάνω είναι τα υλικά που χρειάζεται το κατάστημα για να λειτουργεί καθημερινά.

Πριν λίγους μήνες το κόστος για να ετοιμάσω ένα σάντουιτς αναλόγως το κρέας ήταν 0.90 έως 1,3 και το πουλούσα από 2,40 έως 3,8

Τώρα το κόστος έχει γίνει από 1,80 έως 2,3 άρα εγώ θα πρέπει να πουλάω ένα απλό σάντουιτς από 4,5 έως 5,4 για να μην μπαίνω μέσα.

Επειδή αυτήν την τιμή δεν μπορώ να την βάλω στο μαγαζί γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς και από την στιγμή που δεν μπορώ να πουλήσω το προϊόν όπως πρέπει για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση πήρα την απόφαση να το κλείσω και να αποχωρήσω ύστερα από 24 χρόνια στην εστίαση και 5 μαγαζιά στην πλάτη μου. Με πάνω από 60 άτομα προσωπικό συνολικά σε όλα αυτά τα μαγαζιά.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για όλη αυτήν την στήριξη των τόσων χρόνων.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη σε όλα αυτά που θα έρθουν γιατί τα δύσκολα δεν ήρθαν ακόμα.

Μην πουλήσετε την Ψυχή σας στο σύστημα, την Ψυχή μας θέλουν και για αυτό γίνονται όλα προστατέψτε Την με κάθε κόστος. Τίποτα δεν μας ανήκει εδώ μόνο η Ψυχή μας”.