Εκλογές 2023: Γνωρίζοντας τον Βασίλη Τσολακίδη υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Έβρο

479

Τον γνωρίσαμε στις εκλογές του 2019, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Βασίλης Τσολακίδης είχε αφήσει τότε το δικό του θετικό αποτύπωμα, με τη δυναμική συμμετοχή του στη διεκδίκηση της ψήφου.

Τέσσερα χρονιά μετά, ο κ. Τσολακίδης επιστρέφει να διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του στις εθνικές εκλογές του ’23, στις 21 Μαΐου.

Γνωστός Αρχιτέκτονας Μηχανικός και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού για περιβάλλον ενέργεια-κλίμα, ο κ. Τσολακίδης είναι ο ιδρυτής των βιομηχανικών μονάδων ΘΡΑΚΩΝ ΑΕΒΕ και YTONG POROBETON ΑΕΒΕ στην Ορεστιάδα.

Με έντονη δραστηριότητα στον χώρο των καινοτόμων οικολογικών δομικών τεχνολογιών, της εξοικονόμησης ενέργειας και των ΑΠΕ, είναι και ο συνιδρυτής του Οικολογικού Ινστιτούτου Ελλάδας (1991-2006), στο οποίο έχει υπάρξει και πρόεδρος.

Από το 2015 έως το 2019 έχει διατελέσει πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και είναι μέλος της Γραμματείας Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα 

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Ορεστιάδας και μετακόμισε για σπουδές στη Γερμανία όπου ζούσαν ως μετανάστες οι γονείς του.
Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού για περιβάλλον ενέργεια-κλίμα και έχει ιδρύσει στην Ορεστιάδα τις βιομηχανικές μονάδες ΘΡΑΚΩΝ ΑΕΒΕ και YTONG POROBETON ΑΕΒΕ.
Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των καινοτόμων οικολογικών δομικών τεχνολογιών, της εξοικονόμησης ενέργειας και των ΑΠΕ και είναι συνιδρυτής και υπήρξε πρόεδρος του Οικολογικού Ινστιτούτου Ελλάδας (1991-2006).
Ακόμα, έχει διατελέσει πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (2015-2019) και είναι μέλος της Γραμματείας Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Τέλος, τον γνωρίζουμε και από την πλούσια αρθρογραφία του στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπου (ΑΥΓΗ, Πρώτο Θέμα, ΕΠΟΧΗ, Energypress κλπ).
Είναι παντρεμένος με την Rita Scholzen και πατέρας δύο παιδιών.
Δείτε το σχετικό video – δήλωση στο e-evros.gr: