Τι είναι οι υπολογιστές στοιχήματος και γιατί πρέπει να τους χρησιμοποιείτε;

496

Το στοίχημα έχει μπει πλέον σε μια νέα εποχή. Από τα επίγεια πρακτορεία έχουμε περάσει στις μέρες μας στους μοντέρνους bookies, όπως η  https://www.novibet.gr/stoixima που φημίζεται για τις επιλογές της γύρω από το stoixima. Αλλά και σε πιο προηγμένα συστήματα παιχνιδιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μελετούν όχι μόνο τα προγνωστικά των αγώνων αλλά και τις αποδόσεις που προσφέρει η κάθε ιστοσελίδα. Τα εργαλεία που έχει στα χέρια του ο σύγχρονος παίκτης μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις πιθανότητες να κερδίσει, αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες των πιο έμπειρων. Και ειδικά όσων χρησιμοποιούν την επιστήμη των μαθηματικών και των πιθανοτήτων για να προσαρμόσουν κάθε κουπόνι τους.

Γιατί σας χρειάζεται το bet calculator;

 

Αν προσπαθήσετε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα θα διαπιστώσετε πως ο μηχανισμός της αγαπημένης σας σελίδας στοιχημάτων θα κάνει κατευθείαν έναν υπολογισμό. Όμως, οι αποδόσεις κάθε μπουκ είναι διαφορετικές και για το λόγο αυτό θα βρείτε πληθώρα ιστοσελίδων στο ίντερνετ που σας επιτρέπουν να σχηματίσετε κουπόνια με αποδόσεις από διαφορετικές εταιρίες. Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορείτε να δείτε τη συνολική γκανιότα ενός ματς, να πειραματιστείτε με συνδυασμούς στοιχημάτων σε διαφορετικά σάιτ αλλά και να εξερευνήσετε λιγότερο γνωστές επιλογές (π.χ. Yankee, Heinz, Super Heinz, Lucky15, Lucky31, Goliath, Patent κλπ). Μάλιστα, αρκετές σχετικές σελίδες έχουν πλέον εμπλουτίσει τις λειτουργίες τους ώστε να μπορείτε να πράξετε το ίδιο και κατά την ώρα των αγώνων, «τραβώντας» αποδόσεις από σελίδες για στοίχημα live όπως η https://www.novibet.gr/stoixima-live. Μια απλή αναζήτηση στο google θα σας αναδείξει τα καλύτερα εργαλεία υπολογισμού κέρδους. Προσοχή όμως. Αν επιλέξετε τον υπολογιστή μιας εταιρίας τυχερών παιχνιδιών, είναι πιθανόν να σας αφήσει να «παίξετε» με τις αποδόσεις του ίδιου του μπουκ. Αντίθετα, θα σας προτρέπαμε να χρησιμοποιήσετε κάποια ανεξάρτητη σελίδα, καθώς εκεί μπορείτε να βάλετε στον ίδιο υπολογισμό τις αποδόσεις από διαφορετικές εταιρίες.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες, πολλά σάιτ για τέτοιους υπολογισμούς λαμβάνουν live τις αποδόσεις των εταιριών του χώρου. Αρκετοί απορούν πως γίνεται αυτό. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο είναι σχετικά απλό. Οι bookies έχουν στην πλειοψηφία τους ένα κομμάτι υπολογιστικού κώδικα (API) που μεταφέρει σε πραγματικό σχεδόν χρόνο τις αποδόσεις της εταιρίας σε κάποια συγκεκριμένη αγορά. Ακόμα και στο ζωντανό στοίχημα. Επιτρέπει έτσι στους παίκτες όχι μόνο να φτιάχνουν ένα κουπόνι μελέτης αλλά και να ενημερώνονται real time αν υπάρξει κάποια διακύμανση στην αγορά που κοιτούν.

Φυσικά οι εταιρίες ενθαρρύνουν και οι ίδιες αυτή τη λειτουργία. Καθώς έτσι αποκτούν προβολή στα μάτια αρκετών παικτών που προσπαθούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Κάτι που κρύβει όμως και ορισμένες παγίδες για τους ίδιους τους παρόχους.

Οι υπολογιστές στοιχήματος και το αρμπιτράζ

 

Όπου υπάρχουν πιθανότητες και μαθηματικά υπάρχουν και οι «πονηροί» που θα προσπαθούν να τις νικήσουν. Όπως ακριβώς γίνεται στο καζίνο, έτσι και στο στοίχημα αρκετοί ψαγμένοι παίκτες χτίζουν κουπόνια από διάφορες εταιρίες προσπαθώντας να βρουν που θα έχουν μηδενική γκανιότα. Δηλαδή, πως μπορούν να ποντάρουν (σε μία εταιρία ή σε διαφορετικές) πάνω στο ίδιο γεγονός ώστε να έχουν μηδενικό ρίσκο να χάσουν. Η ακόμα και κάποιο μικρό πλεονέκτημα στις πιθανότητες. Τεστάροντας συνδυασμούς αποδόσεων από διάφορες σελίδες, είναι αρκετά πιθανό να βρείτε κάτι τέτοιο. Δεδομένου πως οι μπουκ δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και δεν βλέπουν απαραίτητα αυτές τις διακυμάνσεις μεταξύ εταιριών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι traders των ίδιων των εταιριών προσπαθούν να πράξουν το ίδιο, παίζοντας και αυτοί κάποια ποσά σε άλλους μπουκ. Συνήθως όμως όταν η έκθεση που έχουν σε ένα ματς δεν είναι ισορροπημένη. Αμφότεροι οι traders και οι παίκτες του στοιχήματος χρησιμοποιούν τους ειδικούς αυτούς υπολογιστές (bet calculators) για να βρουν τους συνδυασμούς κέρδους (ή μη απώλειας). Αν το κάνουν εκείνοι, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε να το κάνετε και εσείς.