Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους – Όλη η εγκύκλιος

1074

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών την εγκύκλιο με τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που δεν υποχρεούνται να προσέλθουν στις εργασίες τους για όσες ημέρες διαρκεί το κύμα καύσωνα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

·         Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα

·         Καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία

·         Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία.

·         Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα.

·         Εγκύους

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο

«Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και οι οικείοι προϊστάμενοι λαμβάνοντας υπόψη και τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων αλλά και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας (εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, κλιματισμός κ.ά) μπορούν επίσης να επιτρέπουν την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων εφόσον κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών καύσωνα. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους», τονίζεται στην εγκύκλιο και προστίθεται:

«Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπαλλήλους και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς. Επιπλέον, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού αρμοδιότητάς τους. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, καθώς και στη διαδρομή “Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα – Ανθρώπινο Δυναμικό”».