Στο Σουφλί, η ”Εξωστρέφεια” συνδυάστηκε και με μία τοπική Γιορτή Εμπορίου

956
Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021
Ημέρα 3η: Σουφλί
Στο Σουφλί ταξίδεψε την Τετάρτη 28/07 η διοργάνωση του Επιμελητηρίου Έβρου στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί εκθετήριο – πωλητήριο τοπικών προϊόντων.
Η διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία σε παραγωγούς από όλο τον Έβρο να συναντηθούν και ανταλλάξουν εμπειρίες, αλλά και να συστήσουν τα προϊόντα τους σε μεγαλύτερο κοινό από αυτό στο οποίο δραστηριοποιούνται συνήθως.
Παράλληλα, έγινε και μία καταγραφή θεσμικών απόψεων αναφορικά με τις ανάγκες βελτίωσης του επιχειρείν στην περιοχή, με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου Γιώργο Τσιακίρη να καταθέτουν την αγωνία τους και να επισημαίνουν την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι κατάφεραν μεν να εξέλθουν «όρθιοι» από μία δύσκολη δεκαετία που σημαδεύτηκε από την οικονομική και την υγειονομική κρίση, αλλά πρέπει να εφοδιαστούν κατάλληλα για να συνεχίσουν επιτυχημένα στο μέλλον.
Στο Σουφλί, η διοργάνωση συνδυάστηκε και με μία τοπική Γιορτή Εμπορίου, η οποία δημιούργησε ένα εορταστικό κλίμα στο κέντρο της πόλης συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Το Επιμελητήριο Έβρου φέτος γιορτάζει την 100η επέτειο από την έναρξη της λειτουργίας του και τιμώντας την χρονιά – ορόσημο έχει σχεδιάσει μία σειρά δράσεων που όμως κινούνται με γνώμονα τις ισχύουσες διατάξεις και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Σε αυτό το πλαίσιο είναι η ενταγμένη η Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021, η οποία φιλοδοξεί να ενισχύσει το κατά δύναμιν την τοπική επιχειρηματικότητα να δημιουργήσει μία κινητικότητα στα κέντρα των πρωτευουσών των Δήμων του Έβρου, αλλά κυρίως να δείξει και να αποδείξει ότι παρά τις αντιξοότητες, το Επιμελητήριο Έβρου αναζητά συνεχώς τρόπους δράσης και παρουσίας στο πλευρό των επιχειρηματιών.