Γκαρά: Οι πολιτικές τους οδηγούν σε οριστικά λουκέτα δεκάδων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην περιφέρεια

807
Από την τοποθέτησή μου σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ένα ακόμη καταστροφικό, για την Εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τόνισα πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας με έναν πρωτοφανή κυνισμό, προσβάλλοντας την προσπάθεια, την αγωνία και τα όνειρα των νέων παιδιών, με την εγκληματική πολιτική που ασκεί.
 Η ΝΔ αποκλείει από τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση τουλάχιστον 25.000 μαθητές, ακόμη και άριστους που έχουν συγκεντρώσει 21.000 μόρια – Δημιουργεί ένα νέο κύμα brain drain, με την υπογραφή Κεραμέως – Μητσοτάκη, που υπηρετούν την “αριστεία του πορτοφολιού”.
 Η Υπουργός Παιδείας στην πραγματικότητα φοβάται τη μάθηση, την αυτοπεποίθηση που δίνει η γνώση στους πολίτες, για αυτό και δηλώνει ότι οι νέοι “εγκλωβίζονται” στα Πανεπιστήμια – Για αυτούς η Παιδεία και η Υγεία δεν είναι είναι δικαίωμα για τους πολίτες, αλλά ακριβό εμπόρευμα.
 Ο Κ. Μητσοτάκης όταν λέει πως “δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο Πανεπιστήμιο”, στην πραγματικότητα εννοεί πως θα μείνουν απέξω το παιδί του ψυκτικού από το Περιστέρι, του αγρότη από την Ορεστιάδα, του τεχνίτη από το Σουφλί, του κτηνοτρόφου από την Σαμοθράκη.
 Με τις πολιτικές τους και το “Αθηνοκεντρικό” σύστημα που ακολουθούν, οδηγούν στην υποβάθμιση και τα οριστικά λουκέτα δεκάδων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην περιφέρεια
Με το σημερινό νομοσχέδιο η ΝΔ εισάγει την τιμωρητική αξιολόγηση για τους.
εκπαιδευτικούς, διότι σκοπός της δεν είναι ούτε να εκσυγχρονίσει ούτε να βελτιώσει το δημόσιο σχολείο, αλλά να τιμωρήσει και εν τέλει να απολύσει δημόσιους λειτουργούς
Δείτε αναλυτικά εδώ: