Ίδρυση Υπηρεσιακού Ιατρείου στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

1271

Στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών, σε δεκατρείς μεγάλες πόλεις, ιδρύονται περιφερειακά ιατρεία, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, «τα περιφερειακά ιατρεία προβλέπεται να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων παθολόγου, ψυχιάτρου και ψυχολόγου, καλύπτοντας με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τις υγειονομικές ανάγκες του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των οικογενειών αυτού».

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στις  12/11/2020 το Σωματείο μας, με το έγγραφο υπ.αρθμ. 100/1/2, απηύθηνε αίτημα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ίδρυση  και λειτουργία υπηρεσιακού ιατρείου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης αιτιολογώντας και εξηγώντας την αναγκαιότητα αυτή.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι στις 17/07/2021 εκδόθηκε απόφαση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύσταση και τη λειτουργία Περιφερειακών ιατρείων στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης – πράξη που μας χαροποιεί και ικανοποιεί πλήρως το αίτημά μας καθώς στο υπηρεσιακό ιατρείο θα εξετάζονται συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις διασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες στο προσωπικό της  Ελληνικής Αστυνομίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του δύσκολου έργου που επιτελούν για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της Δημόσιας ασφάλειας.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε Δημοσίως τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, που για μια ακόμα φορά υλοποιεί ένα αίτημα μας, καθώς και να του μεταφέρουμε την ικανοποίηση των μελών μας στο άκουσμα αυτής της απόφασης.

Στην Ένωσή μας είμαστε πεπεισμένοι πως με ορθή συνδικαλιστική δράση, που βασίζεται σε προτάσεις, στον διάλογο, τις συνεργασίες αλλά και τον συνεχή αγώνα, μπορούμε όλοι μαζί να επιφέρουμε θετικά αποτελέσματα για τον Συνάδελφο εργαζόμενο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο