Οι πρωτοποριακές προτάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην θωράκιση του Έβρου

1076

Στη χθεσινή (13/7) του ομιλία επί του Σ/Ν του Υπ. Υποδομών-Μεταφορών, σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, αναφέρθηκε σε πρωτοποριακές προτάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην θωράκιση του Έβρου, καθιστώντας τον κόμβο υποδομών & μεταφορών, αυξάνοντας συνάμα την οδική ασφάλεια!!

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι :

  • Καθίσταται αναγκαία η επίλυση των εκκρεμοτήτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κάθετος οδικός άξονας του Έβρου, προκειμένου να αποτελέσει έναν λειτουργικό & σύγχρονο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας…
  • Προτάθηκε η επαναχάραξη του σε ευθυγράμμιση με τη σιδηροδρομική γραμμή, σε διατομή 2+2 λωρίδες, προκειμένου να καταστούν διαχειρίσιμοι οι αυξημένοι μελλοντικοί κυκλοφοριακοί φόρτοι.
  • Υπογράμμισε εκ νέου ότι τα ενεργά τελωνεία της περιοχής, υπολείπονται σε στελεχιακό δυναμικό & σε υποδομές, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν!!
  • Πρότεινε εκ νέου την αναβάθμιση των σημείων εισόδου-εξόδου των Κήπων, Καστανιών, Ορμενίου και Κυπρίνου σε συνοριακά πάρκα και οικονομικά χωριά, αποτρέποντας έτσι την εκροή σκληρού συναλλάγματος στις όμορες χώρες & όχι μόνο..
  • Διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής & σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης του κοστοβόρου έργου της Ν.Εγνατίας, χωρίς κυκλοφοριακούς φόρτους οι οποίοι μάλιστα χάνονται υπέρ της λεγόμενης παρα-Εγνατίας.
  • Υπογράμμισε ότι οι αυτοκινητόδρομοι αποτελούν “διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης”, & προτείνοντας την καθιέρωση των δορυφορικών διοδίων, τα οποία θα διασφαλίσουν ασφαλή, γρήγορη & οικονομική μετακίνηση, με οικολογικό πρόσημο, μειώνοντας τα τροχαία ατυχήματα!
  • Τέλος, καταθέτοντας την εμπειρία του από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε την αναγκαιότητα της ίδρυσης & επέκτασης των αμιγών Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στη Ν.ΕΓΝΑΤΙΑ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ καθώς & στον Ε65…

 

Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ :

https://www.youtube.com/channel/UCPMZNhuQ2I-Zb8jIuvaZQUg