Νίκη Σαμοθράκης – Συστήνεται Τριμερής Επιτροπή

1287

Τριμερής επιτροπή συστήνεται από το Δήμο Σαμοθράκης στην οποία θα συμμετέχουν Έλληνες διαπρεπείς Νομικοί Επιστήμονες, η οποία θα συντάξει μια επιστολή πλήρως τεκμηριωμένη, προς το Μουσείο του Λούβρου, για τον επαναπατρισμό της Νίκης στη Γη που τη γέννησε!

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, μετά από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν με το Σύλλογο Ομογενών του Εξωτερικού. Το θέμα ήταν να τεθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο πήρε αναβολή για τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων και των δράσεων που θα ξεκινήσουν, για την ενημέρωση του κόσμου στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την έκδοση Ηλεκτρονικού Ψηφίσματος αλλά και την ενεργοποίηση όλης της Ομογένειας, αλλά και των σύγχρονων Φιλελλήνων που υπάρχουν καλώντας τις κυβερνήσεις τους να επιστρέψουν τις Αρχαιότητες εκεί ακριβώς που ανήκουν: Στην Ελλάδα! «Γνωρίζουμε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως οι νομικοί μας, μας ενημέρωσαν πως μπορεί η πρόταση επαναπατρισμού της αγάλματος της Νίκης, να δομηθεί πολύ σωστά με επιχειρήματα και με τον συνεχή αγώνα και ενημέρωση, μπορεί κιόλας να ευοδωθεί», τόνισε καταλήγοντας η κ. Καραμήτσου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας