«Βραδιές Θερινού Σινεμά»

933

«Βραδιές Θερινού Σινεμά» στο Μουσείο Μετάξης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου (ώρα 21:00) προβάλλεται η ελληνική ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης». Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942. Ο Γιώργος, ο οποίος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί, ερωτεύεται την Εβραία Εστρέα. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μια Εβραία είναι απαγορευμένος και οι δυο νέοι βρίσκουν καταφύγιο στο ουζερί του μεγάλου συνθέτη.

Ουζερί Τσιτσάνης

Δραματική

Διάρκεια: 116΄ | Ελλάδα, 2015

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου,

Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Λάκη Κομνηνό

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου (ώρα 21:00) προβάλλεται η ταινία animation «Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού». Ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει ότι ήρθε πια καιρός να βρει τον αντικαταστάτη του για να εξασφαλίσει το μέλλον του μικρού γαλατικού χωριού. Με συνοδοιπόρους τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι αναζητώντας έναν νεαρό και άξιο δρυΐδη για να του εμπιστευθεί τη συνταγή του Μαγικού Ζωμού.

Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

(Astérix: Le secret de la potion magique)

Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 85΄ | Γαλλία, 2018

Σκηνοθεσία: Λουί ΚλισίΑλεξάντρ Αστιέ

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μετάξης

Ελευθερίου Βενιζέλου 73, 684 00 Σουφλί
Τ: 25540 23700 | www.piop.gr