Που είναι οι υποσχέσεις σας για έγκαιρες μεταθέσεις κύριε Υπουργέ ;

1300

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

Η κοροϊδία και η υποκρισία του ΥΕΘΑ απέναντι στα στελέχη των ΕΔ είναι για μία ακόμη φορά ξεκάθαρη, εμπαίζοντας το προσωπικό τους με ψεύτικες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις αναφορικά με τις μεταθέσεις που δήθεν θα υλοποιούνταν έγκαιρα.

Παρότι στο πρόσφατο παρελθόν, δήλωσή του στις 12 Μαρτίου 2021, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε υποσχεθεί ότι βασική προτεραιότητα πλέον είναι η όσο το δυνατόν νωρίτερα κοινοποίηση των μεταθέσεων στα στελέχη των ΕΔ, αυτές και φέτος καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να δεσμεύεται ο ατομικός και ο οικογενειακός προγραμματισμός των στελεχών των ΕΔ.

Στο παραπάνω πλαίσιο και με σκοπό να θίξουμε την κοροϊδία του ΥΕΘΑ για το θέμα, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής:

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

“Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

Μετά τις κρίσεις του τρέχοντος έτους, δηλώσατε ότι βασική προτεραιότητα πλέον είναι η όσο το δυνατόν νωρίτερα κοινοποίηση των μεταθέσεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. «Τόσο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και για τα Γενικά Επιτελεία, όλες οι δραστηριότητες που αφορούν στο προσωπικό, πέραν της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, προσεγγίζονται υπό το πρίσμα της ανθρωποκεντρικής διάστασης …»

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, είμαστε θεατές της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας τους για το προσωπικό. “Δηλώσεις που έμειναν δηλώσεις”.

Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και λευκό καπνό δεν βλέπουμε. Οι σχετικοί φάκελοι απλά πηγαινοέρχονται από όροφο σε όροφο σαν σκιές και επιστρέφονται με μόνιμη υποσημείωση «… να τα ξαναδείτε και να τα φέρετε καλά.»

Το επιτελικό κράτος δεν μπορεί να συντονιστεί και να ικανοποιήσει τα «κοινωνικά αιτήματα …», και ο κόσμος περιμένει ειδικά τα στελέχη στα ακριτικά νησιά και στον Έβρο. Ποιος οικογενειακός προγραμματισμός, ποια η μέριμνα για τα παιδιά? Αυτή είναι η ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής σας κύριε Υπουργέ?

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την κυβέρνηση να σεβαστεί την αρχή της αξιοκρατίας και να πάψει να παίζει παιχνίδια. Επιτέλους, σεβαστείτε την αγωνία των οικογενειών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.”

 

Σας παρακαλώ να εξετάσετε τη δημοσίευσή του.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνδρομή.

Με εκτίμηση

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου, BSc, MSc, PhDc
Επίτιμος Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης
Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Κινητό τηλέφωνο 6983501025