Διδυμότειχο: Απόφαση fast track του Δ.Π.Θ για την Ψυχολογία!

2077

 

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Πολυχρονίδης με ένα σύντομο και λιτό κείμενο προς τον δήμαρχο Διδυμοτείχου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δείχνει την απόφαση του Πανεπιστημίου να φέρει από την φετινή πανεπιστημιακή χρονιά το τμήμα Ψυχολογίας στην πόλη των κάστρων!

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:

Οι εγκαταστάσεις που στεγάζεται σήμερα το 1ο Γυμνάσιο καλύπτουν ικανοποιητικά τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες της σχολής.

Παράλληλα για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των φοιτητών, θεωρούμε ότι ο επιδειχθείς χώρος  επι του πεζοδρόμου της οδού Βενιζέλου είναι κατάλληλος. (αναφέρεται στο παλιό σούπερ μάρκετ της ένωσης).

Όσο αφορά την μόνιμη εγκατάσταση του τμήματος Ψυχολογίας, κρίνουμε ότι ο προταθείς χώρος πλησίον των εργατικών κατοικιών (περιοχή Τεχνικού Λυκείου), ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανάπτυξης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στο Διδυμότειχο, εφόσον η έκταση που θα παραχωρηθεί είναι ικανή για να καλύψει το σύνολο του κτιριακού Πανεπιστημιακού συγκροτήματος (Πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο).