Σουφλί: Νήμα Ζωής, «ιδιαίτερες ικανότητες»

1206

Ο Σύλλογος απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ειδικές ανάγκες, όπως αυτισμό, σύνδρομο Asperger, αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομο Down και κινητικά προβλήματα.

 

Στόχος μας είναι η δημιουργική απασχόληση των ατόμων αυτών αλλά και η συμβουλευτική στήριξη των γονέων τους. Η λειτουργία του στηρίζεται ΜΟΝΟ στην εθελοντική προσφορά εξειδικευμένων επιστημόνων ήτοι δασκάλων ειδικής αγωγής αλλά και απλών συνανθρώπων μας που έχουν διάθεση να προσφέρουν και συνολικά αριθμεί τους 30 εθελοντές. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες-μέλη του συλλόγου μας ανέρχονται σε 15.

Συγκεντρωνόμαστε δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο χώρο του Συλλόγου μας και προσπαθούμε εθελοντές και παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού κατά κανόνα χαρακτήρα και κυρίως με τη μορφή παιχνιδιού αλλά και με τη διοργάνωση μικρών αποδράσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών, την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον, τα ζώα, τον αθλητισμό αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, να απασχολούμε δημιουργικά τα μέλη μας έτσι ώστε αυτά να αναπτύσσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιαίτερες δεξιότητες τους.

 

Επίσης και στα πλαίσια της συμβουλευτικής στήριξης των γονέων, αλλά και της γενικότερης ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, διοργανώνουμε προβολές ταινιών-ντοκυμαντερ με θέματα σχετικά με τη σωματική, ψυχική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, ημερίδες, αλλά και εορταστικά bazaar με αντικείμενα που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά του συλλόγου μας.

 

Μέσα από την προσπάθεια μας αυτή επίσης αισιοδοξούμε στο μέλλον να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε και άλλα παιδιά με παρόμοιες «ιδιαίτερες ικανότητες» ώστε να γίνουν και αυτά «φίλοι μας».

 

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε την συνεργασία μας με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς και με άλλους συλλόγους με παρόμοιους σκοπούς.

 

Ο Σύλλογος μας, «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ» ιδρύθηκε το έτος 2013 και έχει την έδρα του στην πόλη του Σουφλίου του Ν. Έβρου. Στεγάζεται σε κτίριο που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σουφλίου και συγκεκριμένα στο κτίριο του Προσκοπισμού και επί της οδού Μ. Παπαναστασίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ στον σεβασμό και την κοινωνική αποδοχή.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία και την δημιουργία.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην αγάπη και την συντροφικότητα.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην χαρά την άθληση και την ψυχαγωγία.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην προστασία της Υγείας τους.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην στήριξη της οικογένειας τους.

 

http://www.nimazois.org/