Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ: «Στόχος μας είναι η 1η θέση στον 8ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ»

1565

Μετά την πρώτη για φέτος, εντός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον αγώνα απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, ο Σόλσκιερ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «τα παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας είναι διαφορετικά, όχι όπως παλιά. Τα παιχνίδια εναντίον της Τσέλσι (0-0) και της Άρσεναλ ήταν πολύ κλειστά παιχνίδια και είμαι 100% σίγουρος ότι αν είχαμε τους φιλάθλους μας θα μας βοηθούσαν, πυροδοτώντας αυτόν τον μικρό επιπλέον παράγοντα Χ που χρειαζόμασταν. Είναι μια διαφορετική αίσθηση να παίζουμε τώρα χωρίς τους οπαδούς πίσω από την εστία στο Στρέτφορντ Εντ, όπου συνήθως σκοράρουν ένα γκολ για εμάς».

Η Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ με 13 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, έχοντας σημειώσει 4 νίκες σε οκτώ αγώνες. Αντιθέτως σύμφωνα με το στοίχημα Πρέμιερ Λιγκ στη bwin η Τσέλσι είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Πάντως παρά τη μέτρια απόδοση που έχει μέχρι τώρα η ομάδα του, ο Σόλσκιερ δήλωσε ότι χαίρει υποστήριξης από τους παίκτες και τη διοίκηση του συλλόγου. «Ήμουν πάντα ανοιχτός στο διάλογο με την ομάδα. Έχουμε μία καλή επικοινωνία από τότε που ήρθα. Όλα είναι καλά στο Μάντσεστερ και δεν περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα. Πάντα υπάρχει πίεση. Μεγάλωσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ξέρω πώς να διαχειρίζομαι καλές και άσχημες καταστάσεις» δήλωσε ο Νορβηγός προπονητής.

Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν την αντικατάστασή του από τον Ποκετίνο λέγοντας: «Φυσικά ένα ή δύο αποτελέσματα δεν θα με κάνουν να καταρρεύσω σαν χάρτινος πύργος. Η ομάδα ήταν θετική και μου έδειξε χαρακτήρα. Ξέρετε ότι μετά από δύσκολες μέρες έρχονται καλύτερες. Δεν περιμένεις κάτι πέρα από κριτική, σημασία έχει ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα πισωγυρίσματα ώστε οι παίκτες να παραμένουν συγκεντρωμένοι».

Σύμφωνα λοιπόν με τον Σόλσκιερ, μια από τις αιτίες για τη φτωχή συγκομιδή βαθμών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, είναι και η απουσία φιλάθλων λόγω της πανδημίας, καθώς επηρέασε σημαντικά την απόδοση της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Ωστόσο, έπειτα από τη νίκη 4-1 επί της Μπασακσεχίρ μέσα στο Όλντ Τράφορντ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Νορβηγός προπονητής δήλωσε ότι στόχος του είναι να οδηγήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 1η θέση του 8ου ομίλου. «Στόχος μας είναι η 1η θέση στον όμιλο. Ανυπομονώ για τον αγώνα με την Παρί».