Έβρος: Στη Βουλή η χορήγησης τίτλων κυριότητας στους ακτήμονες αγρότες της περιοχής

1498

Απαντώντας  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ΕΡΩΤΗΣΗ των βουλευτών του ΚΚΕ Δελή Γιάννη και Στολτίδη Λεωνίδα, που αφορούσε την μη χορήγηση τίτλων κυριότητας  σε αγρότες της περιοχής μας  για αγροτεμάχια που τους διανεμήθηκαν πριν 30 περίπου χρόνια,  παραδέχτηκε  ότι  η  εκκρεμότητα αυτή οφείλεται σε «αμέλεια της Διοίκησης» και δεσμεύτηκε να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους αγρότες να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση απόφασης μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο και τον επανακαθαρισμό του τιμήματος.

Οι  εξελίξεις αυτές δικαίωσαν τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου που εδώ και καιρό με ανακοινώσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις ανέδειξε το πρόβλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί τους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε την δωρεάν χορήγηση τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους αγρότες ή τον καθορισμό ενός συμβολικού τιμήματος που θα παίρνει υπ’ όψη τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά. Παλεύουμε να κατατεθεί άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και να λυθούν και τα υπόλοιπα παρόμοια προβλήματα τίτλων κυριότητας  στην περιοχή.

30/11/2020

Ο πρόεδρος  Ζησίδης Παναγιώτης

Eπισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργού