Όταν ο Πικέ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ άσχημα!

1500

Δεν είναι μία ή δύο οι φορές που έχει γίνει πρώτο θέμα επειδή προκαλεί τους πάντες. Μπορεί ο Σέρχιο Ράμος να έχει δικαίως το κακό όνομα, ωστόσο ο Ζεράρ Πικέ Μπερναμπέου που έφτασε για 13η σεζόν να φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει και το όνομα (το Μπερναμπέου είναι το πατρικό του) αλλά και τη χάρη. Πριν από την πικάντικη ιστορία μας, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα σημερινά δυνατά προγνωστικα στοιχημα

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί – συνήθως όχι άδικα – ως κακομαθημένα παιδιά τους διάσημους ποδοσφαιριστές και ο υποτιθέμενος έμπειρος πλέον Καταλανός αμυντικός φροντίζει να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Σίγουρα τα παχυλά νούμερα στους λογαριασμούς του έχουν παίξει ένα ρόλο στο να αψηφά τα όρια σε όσα λέει και όσα κάνει. Δεν είναι όμως η μοναδική αιτία. Αν ήταν έτσι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έκαναν ό,τι γούσταραν, χωρίς να λογαριάζουν το οποιοδήποτε κόστος. Επειδή όμως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, όπως λέει ο σοφός λαός, στην περίπτωση του Πικέ είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

Η τελευταία πρόκληση είχε να κάνει με τον χαιρετισμό του μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να πει δημοσίως «αντίο» στον πρόεδρο Ζοσέ Μαρία Μπαρτομέου, που αποτελεί παρελθόν πλέον από την ομάδα. Ο Πικέ, αλλά και πολλοί ακόμη ποδοσφαιριστές της Μπάρτα, βρίσκονταν σε ανοιχτό πόλεμο μαζί του, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις τους όταν οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του.

Η υποτίμηση της Εσπανιόλ

Βέβαια με τον χαιρετισμό στον Μπαρτομέου πρέπει να ήταν πολλοί εκείνοι που ικανοποιήθηκαν. Εξάλλου, ο Πικέ έχει κάνει τόσα πολλά στο παρελθόν που θα ήταν άδικο να κριθεί από μια τέτοια ενέργεια απέναντι σε έναν άνθρωπο που ήταν αντιπαθής από μεγάλο μέρους του οργανισμού και των οπαδών της Μπαρτσελόνα. Για την ακρίβεια ο 33χρονος Ζεράρ έχει κάνει πολύ χειρότερα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Μάρτιο ο Πικέ είπε με αρκετή αμετροέπεια και ειρωνεία σε τηλεοπτική εκπομπή, παραμονή του κλασικού καταλανικού ντέρμπι, ότι ο ίδιος έχει περισσότερα χρήματα από το συνολικό μπάτζετ της Εσπανιόλ. Η απάντηση από τη διοίκηση του συλλόγου ήταν με αρκετό συναίσθημα: «Έχουμε τους οπαδούς μας, μια ομάδα που δίνει τα πάντα σε κάθε ματς και μια ιστορία 119 ετών. Έχουμε το 21ο λεπτό (το τελετουργικό για τον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε), τις ακαδημίες μας, τον σεβασμό για την αντίπαλη ομάδα και μια καρδιά μπλε και λευκή! Το ήθος και οι αξίες μας δεν μετριούνται σε χρήματα».

Βέβαια ο Πικέ, αν και δείχνει αρκετά έξυπνος, υπάρχουν στιγμές που μοιάζει εντελώς ανόητος. Το χαμόγελο και τα λόγια με τα οποία προσπάθησε να υποτιμήσει την Εσπανιόλ περισσότερο εξέθεσαν τον ίδιο και προσέβαλαν την ίδια την Μπαρτσελόνα παρά προκάλεσαν οτιδήποτε άλλο.

Το φτύσιμο, οι αμπούλες και ο… «κώνος» Αρμπελόα

Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στις υπόλοιπες προκλητικές ενέργειες του αμυντικού της Μπαρτσελόνα, ξεχωρίσαμε το φτύσιμο προς τον εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, τις αμπούλες βρώμας που έσκασε στο αεροπλάνο και στη μικτή ζώνη αλλά και τα υποτιμητικά αστειάκια για τον συμπαίκτη του στην εθνική Ισπανίας και αντίπαλό του για ένα διάστημα στη Ρεάλ, Άλβαρο Αρμπελόα.

Ο Πικέ ήταν εκείνος που έφτυσε τον Πέδρο Κορτές στη Μαδρίτη, στη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010. Το έκανε περισσότερο για να γελάσει, παρά επειδή είχε κάποια κόντρα με την πρώην πρόεδρο της Βαλένθια και τότε εκπρόσωπο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Για να… σπάσει πλάκα είχε σκάσει μια αμπούλα βρώμας στο αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Μπαρτσελόνα στο Ελσίνκι το καλοκαίρι του 2014, ενώ το έκανε και δεύτερη φορά λίγο αργότερα στη μικτή ζώνη του γηπέδου, έχοντας προφανώς ως στόχο τους δημοσιογράφους.

Παρόμοια ήταν και η προσπάθειά του να μειώσει τον συνάδελφό του, Άλβαρο Αρμπελόα, με τον οποίο πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και του Euro το 2012. Όταν εκείνος δήλωσε ότι ο Πικέ θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ομάδα stand-up comedy, η απάντηση του αμυντικού της Μπαρτσελόνα ήταν ότι «ο Αρμπελόα είναι… κώνος».