Σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών

863

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (20 και 21-8-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στo περιφερειακό δίκτυο της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στην ανατολική είσοδο της Καβάλας, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στον Έβρο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες, καθώς και τους οκτώ διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

Ακολούθησαν επιστάμενες έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού και του συνοδηγού που είχαν διαφύγει, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τους δύο διακινητές σε παρακείμενη δασική περιοχή και να τους συλλάβουν.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν όλοι οι διακινούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας ένας από αυτούς κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να έχει επιβιβάσει στο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) που οδηγούσε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.