Γιατί να επιλέξουμε μεταλλικά κουρτινόξυλα για τα παράθυρά μας;

2487

Στο κομμάτι της διακόσμησης εντάσσονται τα τελευταία χρόνια και τα κουρτινόξυλα. Ενώ παλιότερα θα λέγαμε ότι ένα κουρτινόξυλο απλώς χρησιμοποιείται για πρακτικούς λόγους και συγκεκριμένα για να στηρίζει τις κουρτίνες μας μπροστά από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, πλέον σήμερα οι επιλογές σε σχέδια, χρώματα και υλικά είναι άφθονες, κάτι το οποίο καθιστά τις κουρτινόβεργες σε διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι μας.

Πριν όμως αγοράσουμε τις κουρτινόβεργες για τα παράθυρά μας, θα πρέπει να αποφασίσουμε το υλικό κατασκευής τους.

Μια πολύ μοντέρνα και πρακτική επιλογή είναι οι μεταλλικές κουρτινόβεργες, αντί για τις κλασικές ξύλινες, αφού οι μεταλλικές κουρτινόβεργες μάς δίνουν τη δυνατότητα να κρεμάσουμε κουρτίνες με περισσότερο βάρος από το κανονικό χωρίς να φοβόμαστε ότι ενδεχομένως αυτό το βάρος να ρίξει το κουρτινόξυλό μας από τον τοίχο.

Επιπλέον, επιλέγοντας μεταλλικές κουρτινόβεργες είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε και να επιλέξουμε και αγαπημένα μας χρώματα ή χρώματα ταιριαστά με τις κουρτίνες και τους τοίχους μας, αφού ένα μεταλλικό κουρτινόξυλο μπορούμε να το βρούμε σε πολλά περισσότερα χρώματα σε σχέση με το ξύλινο κουρτινόξυλο, το οποίο το βρίσκουμε κατά κύριο λόγο στις αποχρώσεις του ξύλου.

Ανάλογα το ύφος και το στυλ του χώρου μας, μπορούμε να βρούμε στην αγορά πολλές και διαφορετικές επιλογές, για παράδειγμα κουρτινόβεργες σε βιομηχανικό στυλ, με ματ ανθρακί χρωματισμούς, κουρτινόβεργες με περίτεχνα σχέδια στις άκρες ή σε παστέλ χρωματισμούς για πιο μίνιμαλ διακόσμηση και πολλά άλλα.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η τάση στα κουρτινόξυλα τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέραμε παραπάνω, επιτάσσει τη χρήση του μετάλλου ως επιλεγόμενο υλικό, κυρίως λόγω του σύγχρονου σχεδιασμού του και των αποσπώμενων άκρων τους, τα οποία διευκολύνουν τον χρήστη ανάλογα με τη διακόσμηση που επιλέγει να μπορεί με απλές κινήσεις να αλλάξει τα άκρα από τα κουρτινόξυλα και να τοποθετήσει διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Για να ολοκληρώσουμε τη διακόσμησή μας με τις μεταλλικές κουρτινόβεργες, μπορούμε να επιλέξουμε και κάποια αυτοκόλλητα τοίχου σε βιομηχανικό στυλ και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και μοντέρνο ύφος στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού μας.

Αυτά θα μπορούσαν να είναι κάποια αυτοκόλλητα σχέδια ή ακόμη και ολόκληρες ταπετσαρίες σε κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο ή σχέδιο, όπως είναι τα τούβλα ή και οι σωλήνες.

Βλέπουμε πόσο εύκολα μπορούμε με απλούς τρόπους και μικρές κινήσεις να διαμορφώσουμε το χώρο μας και να προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο στυλ, που θα αντικατοπτρίζει τα γούστα μας και την προσωπικότητά μας, χωρίς να μας επιβάλλει και να μας οδηγεί σε μεγαλύτερα έξοδα από αυτά που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να αντέξουμε.

Μην φοβάστε λοιπόν να προχωρήσετε σε συνδυαστικές αλλαγές στους χώρους του σπιτιού σας, ειδικά αν αυτές θα σας κάνουν να νιώσετε δημιουργικοί, με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς επίσης θα σας βοηθήσουν και να ανανεωθείτε.