Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Οι εκδηλώσεις της ΧΙΙ Μεραρχίας

925

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων,πρόκειται να διοργανώσει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Από 10:30 έως 20:30 πρόκειται να λειτουργήσουν στον χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης δύο συστήματα εξομοίωσης αρμάτων και σταθμού εικονικής πραγματικότητας,με σκοπό να παρασχεθεί στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης βιωματική εμπειρία των δυνατοτήτων ενός από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Στρατός μας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εκπαιδευτικό εξοπλισμό εξομοίωσης που διαθέτει η Μεραρχία με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών για να βιώσουν εμπειρικά το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας αλλά και την υπεροχή των οπλικών συστημάτων που διαθέτει.

Εορταστική μουσική εκδήλωση από την Στρατιωτική Μουσική και τηνυποστήριξητου Χορωδιακού Ομίλου Αλεξανδρούπολης «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, και ώρα 19:00.Τις ίδιες ώρες στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλεξανδρουπολιτών θα λάβει χώρα έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Το Στίγμα της Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη» με αρχειακό υλικό αλλά και σύγχρονες εικόνες από τις δράσεις της Μεραρχίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και του κοινωνικού της έργου στην περιοχή.

Η δράση με την επωνυμία «Ανοιχτά Στρατόπεδα»πρόκειται να φιλοξενήσει στο Στρατόπεδο «ΚΑΔΗΛΑΠΤΗ», και ώρεςαπό 10:30 έως και 12:30το κοινό της πόλης που επιθυμεί να περιηγηθεί στους χώρους του στρατιωτικής εγκατάστασης, ενώ θα έχει και την δυνατότητα να συνομιλήσει με προσωπικό της υπηρεσίας και να παρατηρήσει από κοντά σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Μονάδες τις Μεραρχίας.

Με έμφαση στην κοινωνική προσφορά, η Μεραρχία διοργανώνει σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Εθελοντική Αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών. Οι εθελοντές πολίτες και στρατιωτικοί καλούνται να προσφέρουν στον συνάνθρωπο το ύψιστο αγαθό της ευκαιρίας να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Για τον σκοπό αυτό στην Αίθουσα «Στρατηγού ΜαζαράκηΑινιάν» στον 1ο Όροφο της Λέσχης πρόκειται να λειτουργήσει προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας από την 10:00 – 1400. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην τράπεζα αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Η είσοδος για το κοινό της πόλης είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις, με χαρά και υπερηφάνεια για το έργο που επιτελεί ο Στρατό μας, θα υποδεχθούμε στις εκδηλώσεις μας δημόσιους και κοινωνικούς φορείς του τόπου και ιδιαίτερα νέους και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να μεταδώσουμε όσο μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας, τον ενθουσιώδη παλμό που βιώνουμε καθημερινά μέσα από την αγάπη και αφοσίωση στη πατρίδα.