Βραβείο για την “Αλεξανδρούπολη” του Εβρίτη Κώστα Γκουρλουμένου

1114

Το φιλμ μικρού μήκους “Αλεξανδρούπολη” που δημιούργησε ο πολυβραβευμένος Εβρίτης δημιουργός Κώστας Γκουρλουμένος (Kostas Gur) μοιράστηκε το 2ο βραβείο στην κατηγορία του, “Big moments starts small”, στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διενεργεί κάθε χρόνο το γνωστό portal εναέριων καλλιτεχνικών δημιουργιών SkyPixel, με χορηγούς την DJI, την Western Digital και την SanDisk.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία δεδομένου του ότι στον διαγωνισμό στάλθηκαν δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές και η “Αλεξανδρούπολη” είχε να συναγωνισθεί βίντεο από κάθε γωνιά του πλανήτη, διάσημη ή μή.
Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του ήταν αυτή της χρονικής επιτάχυνσης με timelapses και hyperlapses.

Το βίντεο ολοκληρώθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2019 και από την πρώτη στιγμή που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβε σταδιακά όλες τις διακρίσεις του SkyPixel, «Επίσημη επιλογή», «Επιλογή εβδομάδας», «Πιο δημοφιλές εβδομάδας» με αποκορύφωμα την δεύτερη θέση στην κατηγορία του, με την ανακοίνωση των νικητών στις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από αναγνωρισμένους κινηματογραφιστές και διαφημιστές:Shenghui Hua, Κίνα, Κινηματογραφιστής (Columbia University),
Tomokazu Yamada, Ιαπωνία, Κινηματογραφιστής & Σκηνοθέτης (Nihon University College of Art)
Howard Furuta, Ιαπωνία, Διαφημιστικής & Σκηνοθέτης, Alex Meliss, Ιταλία, Διαφημιστής μεγάλων brand (Jeep, RedBull, GoPro, The North Face, DJI, Sony).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Γκουρλουμένος είναι ο μοναδικός έλληνας δημιουργός που βραβεύεται από το Skypixel και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά μιας και έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2018.

Πηγή: ert.gr