Σύλληψη τριών διακινητών παράνομων μεταναστών στην Ορεστιάδα

824

Συνελήφθησαν την 24/25-10-2019, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 49χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, μία 21χρονη και ένας 20χρονος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες  τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (στο ύψος του οικισμού Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες την 24/25-10-2019 σε  επαρχιακή οδό της Ξάνθης (πλησίον του οικισμού Πηγαδίων), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.