Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Σαμοθράκη

1037

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την Βουλευτή Έβρου Νατάσα Γκαρά και την τομεάρχη της Κ.Ο. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου επισκέφθηκαν σήμερα την Σαμοθράκη όπου είχαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες και κατοίκους του νησιού.

Στο Δημαρχείο της Σαμοθράκης ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας, ενημέρωσε τους βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί από τον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του και τις επιπτώσεις που αυτός επιφέρει στον τουρισμό.

Στην συνέχεια, σε ανοιχτή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο «Ν. ΦΑΡΔΥΣ» στην οποία συμμετείχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, εκπρόσωποι των Επαγγελματιών και κάτοικοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Σαμοθράκη μετά τον πρωτοφανή αποκλεισμό της, τις επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού και στον τουρισμό καθώς και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν στην Αθήνα με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Η Κ. Νοτοπούλου και η Ν. Γκαρά εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το κατά πόσο τα αόριστα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν ως απλές προθέσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ μπορούν να αποζημιώσουν την τοπική οικονομία καθώς και να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί.

Δεσμεύτηκαν ότι θα διατηρήσουν τις ανάγκες του νησιού στην επικαιρότητα και πως θα συμβάλλουν με συγκεκριμένες προτάσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Όπως τόνισαν στόχος είναι η προσέλκυση νέων τουριστών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τον σχεδιασμό εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού.

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται επιτέλους η σταθερότητα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού η χάραξη μιας σοβαρής στρατηγικής από το Υπουργείο Τουρισμού και η σύμπραξή του με την Περιφέρεια Α-ΜΘ και φορείς του νησιού. Με στοχευμένες δράσεις προσέλκυσης νέων αγορών και την συμβολή του ΕΟΤ ως αρμόδιου φορέα που διαθέτει τον μηχανισμό υλοποίησης, αρκεί να ενεργοποιηθεί.

«Παραγωγική και αναγκαία η επίσκεψή μας στο νησί αποδεικνύοντας εμπράκτως το συνεχές ενδιαφέρον μας σε αντίθεση με την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αόριστες υποσχέσεις, κενές περιεχομένου δηλώσεις από τα γραφεία των Αθηνών, χωρίς να δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων της Σαμοθράκης, χωρίς σχεδιασμό και προοπτική για την ανάπτυξη του νησιού. Εμείς από την πλευρά μας σε άμεση επαφή με τους κατοίκους συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς μια θετική κατεύθυνση» δήλωσε η Ν. Γκαρά κατά την διάρκεια της συνάντησης.

«Αόριστες προθέσεις, ασύστολη ψευδολογία και απουσία χαρακτηρίζουν την στάση της κυβέρνησης. Εμείς από την άλλη είμαστε εδώ με προτάσεις , λύσεις και διάθεση ουσιαστικής βοήθειας για το καλό του τόπου. Δυστυχώς η κυβέρνηση αφού επέστρεψε από τις διακοπές της, συνεχίζει να κάνει διακοπές» δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου.