Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

816

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (5 Αυγούστου 2019) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Ακολούθησαν ομιλίες του απερχόμενου Αρχηγού του Σώματος Στρατηγού ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχος ΠΝ Ιωάννης Παξιβανάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, o Υποστράτηγος Ανδρέας Αθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος ΠΝ Δημήτριος Σούφρας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

Παρέστησαν, επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Λάμπρος Παππάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Ταξίαρχος ε.α. Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Χρήστου.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.