Ξεκίνησε με επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη ο Κύκλος Διαλέξεων «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά»

805

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στο «Ανοιχτό Σχολείο» ο Κύκλος Διαδραστικών Διαλέξεων με το γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά»!

Το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου 2019 η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης γέμισε ασφυκτικά από γονείς και εκπαιδευτικούς απ’ όλα τα σχολεία της πόλης, καθώς και ενδιαφερόμενους (εργαζόμενοι σε δομές ψυχικής υγείας, κοινωνικής εργασίας, φοιτητές κ.α.) για την 1η διάλεξη «Μαμά & Μπαμπά… αξίΖΩ!».

Ο διακεκριμένος ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου Στράτος Βραχιώλιας, ανέλυσε με απόλυτα καθηλωτικό και επεξηγηματικό λόγο, τους τρόπους που ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας. Με κατανοητά παραδείγματα συγκίνησε το κοινό, αποδεικνύοντας εξαιρετικά, πως μπορεί η αυτοεκτίμηση να αποτελέσει ένα ισχυρό ψυχολογικό εμβόλιο για τα παιδιά!

«Ένας κόσμος σκληρός ο σημερινός και τα παιδιά μας στο κέντρο της χαώδους παγκοσμιοποίησης καλούνται να αντιμετωπίσουν το κακό πρόσωπο της κοινωνίας και της δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Για να ανταπεξέλθουν, το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου είναι οι ρίζες της αυτοεκτίμησης», τόνισε απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ο Δημήτρης Κελεμίδης, Υπεύθυνος του Ανοιχτού Σχολείου.

Ορίστηκε επόμενη συνάντηση των παρευρισκομένων τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 μμ. στο 10ο Δημοτικό, όπου θα πραγματοποιηθεί η 2η διάλεξη «@Cyberbulling» και αφορά τον ψηφιακό εκφοβισμό. Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες επιδόθηκε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Οι διαλέξεις διοργανώνονται από το «Ανοιχτό Σχολείο» του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού της Αλεξανδρούπολης, σε συνδιοργάνωση με το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου» και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Για ΕΓΓΡΑΦΕΣ στις επόμενες διαλέξεις (18/3 και 6/5), επικοινωνήστε στο τηλ. 6945849355.

Φιλικά, Για τους Συνδιοργανωτές Φορείς Ο Υπεύθυνος του «Ανοιχτού Σχολείου» & Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κελεμίδης