Γκουγκουσκίδου: Κατόπιν εορτής τα μέτρα αποχιονισμού

919

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, με αφορμή την συζήτηση του πρακτικού Αξιολόγησης διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου υπηρεσιών αποχιονισμού στον Δήμο Ορεστιάδας για την περίοδο 2018-2019.

Η κα Γκουγκουσκίδου απευθυνόμενη στον κ Δήμαρχο  επεσήμανε ότι “όχι απλώς καθυστερημένα αλλά κατόπιν εορτής διεξάγεται ο διαγωνισμός. Τα χιόνια έπεσαν, έλιωσαν και ο Δήμος λίγο πριν την Άνοιξη ψάχνει ακόμα για εργολάβο Αποχιονισμού. Τώρα έπρεπε να σχεδιάζουμε μέτρα προφύλαξης απ’ τον καύσωνα και τις θερμοπληξίες. Το χρονοδιάγραμμα σας δεν είναι απλώς στον αέρα, προκαλεί θυμηδία στους πολίτες. Τα μέτρα για τον Αποχιονισμό σχεδιάζονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Τώρα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στους δημότες που ταλαιπωρήθηκαν απ’ τις πρόσφατες χιονοπτώσεις”.

Ο κος Μαυρίδης ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση προσέφυγε στην γνωστή του μέθοδο: ένταση και ύβρεις σε βάρος της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος να Ζω». Μάλιστα ο  κ Δήμαρχος εκτραχύνθηκε τόσο που η κα Γκουγκουσκίδου αναγκάστηκε να ζητήσει τον λόγο επί προσωπικού.

Καλούμε τον κ Δήμαρχο να εγκαταλείψει τον δρόμο της έντασης και του Διχασμού που δεν οδηγεί πουθενά. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Ας σεβαστεί επιτέλους τον θεσμικό του ρόλο και στον λίγο χρόνο που του έμεινε να μεριμνήσει τουλάχιστον για την υστεροφημία του. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες μας ότι θα τιμήσουμε με οποιοδήποτε κόστος τον θεσμικό μας ρόλο της αντιπολίτευσης, έστω και μόνοι. Δεν θα μας φιμώσουν. Θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα του τόπου και τις αστοχίες του Δημάρχου. Ακόμα και αυτές που προκαλούν θλίψη και θυμηδία. Τέλος Φεβρουαρίου να ψάχνουμε για εργολάβο που θα καθαρίσει τα χιόνια των προηγούμενων μηνών. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κου Μαυρίδη. Προφανώς μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμαρχος.

Ορεστιάδα 13 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ