ΣΕΒΤ: Προκήρυξη 9ου Διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2019

893

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), ανακοινώνει την προκήρυξη του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού για τη δημιουργία Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2019.

Ο ΣΕΒΤ, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2011, καλεί για μία ακόμη χρονιά τους φοιτητές να συμμετάσχουν στον Εθνικό Διαγωνισμό και να συμβάλουν με τις ιδέες και τον ενθουσιασμό τους στην ώθηση της καινοτομίας.

Σκοπός του διαγωνισμού, που έχει καταστεί θεσμός, είναι αφενός να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να προβάλει τις δυνατότητές τους και το δημιουργικό τους πνεύμα, αποτελώντας ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία.

O Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά και 2 τιμητικά βραβεία:

  • Το Χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€
  • Το Αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
  • Το Χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 500€
  • Το Τιμητικό βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης
  • Το Τιμητικό βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «ANUGA» στην Κολωνία, στις 5-9/10/2019. Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

  • Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019: Αποστολή Τεχνικού Φακέλου
  • Παρασκευή 24 Μαΐου 2019: Αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου
  • Τετάρτη 26 Ιουνίου 2018: Τελετή Απονομής Βραβείων

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα του διαγωνισμού επισκεφθείτε το site του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr).