Θράκη. Πάνω από 1,5 κιλό ηρωίνης κατασχέθηκε μετά από συντονισμένες έρευνες

949

Πάνω από 1,5 κιλό ηρωίνης κατασχέθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 2 μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Στα ίχνη και τη συνακόλουθη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με τη δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα του νομού Ροδόπης.

Συνελήφθησαν την 29-12-2018, δύο μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος αλλοδαπός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένας ακόμη 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 29-12-2018, εντοπίσθηκε αρχικά ο 35χρονος να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και την κατοχή του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1.106 γραμμαρίων, 4 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim) και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Επιπλέον, στην οικία του 35χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη 1 συσκευασία και 1 πλαστικό κυτίο, με ηρωίνη, συνολικού βάρους 454 γραμμαρίων, καθώς επίσης 7,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 περίστροφο κρότου λάμψης και 57 φυσίγγια κρότου.

Από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο 35χρονος, δρώντας κατ΄εντολή των άλλων δύο άμεσα συνεργατών του, αποτελεί μέλος κυκλώματος, με ρόλο την μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) στο νομό Ροδόπης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικία, όπου οι δράστες απέκρυπταν τα ναρκωτικά, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 38χρονος, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν 2 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 5,8 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 1.565,8 γραμμάρια ηρωίνης
  • 7,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 1 περίστροφο κρότου λάμψης
  • 57 φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • 2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim)

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο 35χρονος.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

2018

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ