Απεγκλωβίστηκαν 150 επιβάτες από τη Σαμοθράκη. Προσωρινή όμως η λύση που δόθηκε

1043

Αίσιο τέλος είχε σήμερα, Δευτέρα (31/12) η περιπέτεια 150 περίπου επιβατών που είχαν αποκλειστεί από την Παρασκευή (28/12) στα λιμάνια της  Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης αλλά και των κατοίκων και εμπόρων του νησιού που ξέμειναν μέσα στις γιορτές από τροφοδοσίες λόγω βλάβης του μοναδικού πλοίου που εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Νωρίς το πρωί σήμερα αναμενόταν το ferry boat «ΑΝΑΞ», τύπου “παντόφλα” το οποίο πραγματοποιεί έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Σαμοθράκη, μεταφέροντας φορτηγά με τροφοδοσίες για το νησί ενόψει και της Πρωτοχρονιάς.

Το ferry boat «ΑΝΑΞ» θα επιστρέψει μέσα στην Δευτέρα στην Κεραμωτή Καβάλας, μεταφέροντας φορτηγά και οχήματα συνοδευόμενα μόνο από τους οδηγούς τους.
Ωστόσο  τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού λύθηκαν προσωρινά.

Το επόμενο διάστημα το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ το οποίο τα τακτικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης αναμένεται να μπει στο ναυπηγείο για να αποκατασταθεί η βλάβη και πρέπει να βρεθεί άλλο σκάφος για την σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Δώσαμε προσωρινή λύση στο πρόβλημα μετά από στενή συνεργασία με τον αναπλ. υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό. Τρίτη (1/1), Τετάρτη (2/1)λόγω της κακοκαιρίας θα υπάρξει απαγορευτικό απόπλου . Από την Πέμπτη (3/1) όμως το πρόβλημα πάλι θα εμφανιστεί και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και πρόσθεσε: «Το ζήτημα δεν είναι η κακοκαιρία. Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο πλοίο που εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης εμφανίζει τακτικά βλάβες λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης. Και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί».

ethnos.gr