Στον Έβρο η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, καλεσμένη του Αν. Δημοσχάκη

946

Από το τελωνείο των Κήπων ξεκίνησε νωρίς το πρωί το πρόγραμμα περιοδείας της αντιπροσωπείας του προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον Έβρο, μετά από πρόσκληση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιου Δημοσχάκη.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στις Φέρες και συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. «Πιστεύουμε ότι με τις συναντήσεις που θα έχουμε και τις επαφές που θα κάνουμε, θα μπορούμε να επιστρέψουμε στα μέρη μας, στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις Η. Π. Α., τη Σουηδία, τη Νότια Αφρική, και να προωθήσουμε τη διασύνδεση μεταξύ των παραγωγικών φορέων του νομού Έβρου με τους αντίστοιχους φορείς και τους καταναλωτές του εξωτερικού», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

«Είμαστε πρέσβεις του Ελληνισμού στα μέρη που εκλεγόμαστε βουλευτές. Μετά την κρίση, συμφωνήσαμε ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προχωρήσει, ήταν να “δέσουμε” περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις της με τις χώρες στις οποίες ζούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπογράμμισε δε ότι «το σημαντικό στην προσπάθεια αυτή είναι να αναδειχθεί η ελληνική περιφέρεια και οι τόποι που πραγματικά παράγουν και προσφέρουν».

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης συνεχίζει σήμερα το πρόγραμμά της στην Αλεξανδρούπολη, όπου το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Έβρου, στο Επιμελητήριο. Αύριο θα βρεθεί στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί, στην Ορεστιάδα και στο Ορμένιο, ενώ την Κυριακή το πρωί η περιοδεία της αντιπροσωπείας θα ολοκληρωθεί στην Αλεξανδρούπολη, με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη.

ert.gr