Συνεχίζεται η αναζήτηση της γυναίκας από τον Πύργο Ορεστιάδας

1504

Η 60χρονη Σύρμω Κανλίδου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον Πύργο Ορεστιάδας. Αγνοείται από την ημέρα του Αγιασμού του Λυκείου στο οποίο για χρόνια εργαζόταν. Από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου όσο κι αν έχουν ψάξει δεν μπορούν να εντοπίσουν κανέναν ίχνος της.

«Χρειάζομαι απαντήσεις για να μην υπάρχουν σκιές για το τι μπορεί να της συνέβη. Η μητέρα μου ήταν πάντα μια μεγάλη αγκαλιά για μένα και την αδερφή μου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Έχω ψάξει παντού, ακόμη και σε μοναστήρια, αλλά δεν την βρήκα πουθενά. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως πάντα έκρυβε πολύ καλά τα προσωπικά της έγγραφα και τώρα βρέθηκαν σε εμφανή σημεία στο σπίτι της.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Αρχές για τις έρευνες που έχουν κάνει, αλλά τους παρακαλώ να συνεχίσουν, να μη σταματήσουν. Να ψάξουν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και σ’ άλλους χώρους. Απευθύνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει», ανέφερε η κόρη της Παρασκευή Κανλίδου στην επομπή «Φως στο Τούνελ».

«Τελευταία την άκουγα να λέει πως δεν περνούσε καλά και φαινόταν ιδιαίτερα προβληματισμένη. Δεν ήταν ένας άνθρωπος που θα έπαιρνε πρωτοβουλίες. Είχε φίλες αλλά καμιά δεν πήγαινε στο σπίτι της γιατί δεν είχε καλές σχέσεις με τον πατέρα μου. Γενικά δεν ήταν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος…», πρόσθεσε.

orestiada1

Η ίδια δεν αποκλείει αυτή η κατάσταση να την οδήγησε στη φυγή προκειμένου να ξεφύγει από το δυσάρεστο κλίμα μέσα στο οποίο ζούσε.

«Λένε στο χωριό ότι χτυπούσα τη γυναίκα μου»

Ο σύζυγος της 60χρονης μίλησε στο «Τούνελ» για την εξαφάνισή της. Περιέγραψε στη δημοσιογράφο τα πρώτα δύσκολα και φτωχικά χρόνια του γάμου τους. Υποστήριξε πως υπήρξε μεγάλη αγάπη μεταξύ τους και τώρα που εξαφανίστηκε συνεχώς τη γυρεύει. Ανέφερε πως οι φήμες που κυκλοφορούν στο χωριό πως την κακοποιούσε, είναι ψέματα.

Ο ίδιος πήγε στο καφενείο πριν εκείνη ξεκινήσει για το σχολείο και δεν γνωρίζει τι ρούχα φόρεσε. «Δεν πήγε στον αγιασμό γιατί μας είπαν πως την είδαν στην Ορεστιάδα. Όταν το απόγευμα δεν επέστρεψε σκέφτηκα πως κάτι θα ‘παθε και πήραμε τηλέφωνο στην Αστυνομία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι άφαντη…», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκπομπή μίλησε και η δεύτερη κόρη τους Μαρία Κανλίδου που ζει με την οικογένεια της στην ίδια αυλή. Πριν χαθεί η μητέρα της θα πήγαινε όπως κάθε χρόνο στον αγιασμό και την είδε για λίγο πριν φύγει από το σπίτι.

Η μαρτυρία του οδηγού για τη γυναίκα που μπήκε στο ταξί του

Ο οδηγός ταξί που φέρεται να μετέφερε τη Σύρμω Κανλίδου το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου από την Ορεστιάδα στο Χειμώνιο, μίλησε στο «Τούνελ».«Η γυναίκα με πλησίασε και με ρώτησε πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Κάθισε μπροστά και θυμάμαι ότι κρατούσε στα χέρια της τη τσάντα της. Σ’ όλη τη διαδρομή φαινόταν νευρική και αγχωμένη. Ανέφερε πως ζει στον Πύργο και πως θα πήγαινε στο Χειμώνιο για να επισκεφθεί συγγενείς. Κάποια στιγμή με ρώτησε αν είμαι παντρεμένος και με συμβούλεψε να προσέχω τη γυναίκα μου και να μην αφήνω τρίτα άτομα να παρεμβαίνουν. Μου είπε πως αντιμετώπιζε και η ίδια πολλά προβλήματα στο γάμο της».

Όταν είδε τη φωτογραφία της αγνοούμενης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία. Εκεί είδε κι άλλες φωτογραφίες και την αναγνώρισε, με τη διαφορά πως στην πραγματικότητα έμοιαζε περισσότερο ταλαιπωρημένη και μεγαλύτερη. Την άφησε σε μία κλειστή μονοκατοικία, στο τελευταίο σπίτι του χωριού που δίπλα είχε μια αποθήκη. Δεν θυμόταν άλλες λεπτομέρειες παρά μόνο πως φορούσε σκούρα ρούχα.

Πηγή: anikolouli.gr