Το πλήρες πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Διδυμότειχο

1619

Κατά την διάρκεια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για το έτος 2018, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην έδρα του Δήμου Διδυμοτείχου ως εξής :

ΓΕΝΙΚΑ

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και των οδών και των πλατειών της πόλης, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ομιλίες σχετικές με την επέτειο , σε ειδικές συγκεντρώσεις σε όλα τα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.

Ώρα 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια απότιση φόρου τιμής και με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων , από τους μαθητές και σπουδαστές και συνοδεία των εκπαιδευτικών τους , καθώς επίσης και από τα Σωματεία και τους Συλλόγους και παρουσία των αρχών , με την καθορισμένη τάξη. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Αποχώρηση των τμημάτων.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 07.30 π.μ. : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης. Η Φιλαρμονική του Δήμου και η Στρατιωτική Μουσική θα παιανίσουν  θούρια και εμβατήρια σε όλη την πόλη.

Ώρα 08.00 π.μ. :Επίσημη έπαρση της σημαίας , στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ώρα 10.15 π.μ. :Επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κύριος Καλαϊτζής Γεώργιος Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου.

Ώρα 10.45 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από δάφνη (με φροντίδα των ενδιαφερομένων ) από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, το Στρατηγό – Διοικητή XVI Μ/Κ Μ.Π., τον Δ/ντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου και εκπροσώπους παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κατά την καθορισμένη τάξη. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 : Παρέλαση επί της οδού 25ης Μαΐου, από αναπήρους πολέμου, οργανώσεις παλαιών πολεμιστών, Εθνικής Αντίστασης, από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από τμήματα οδηγών και προσκόπων καθώς και από τμήματα Ερυθρού Σταυρού, Στρατού, Αεροπορίας και Αστυνομίας.

Η εξέδρα των επισήμων θα τοποθετηθεί επί του πεζοδρομίου της οδού 25ης Μαΐου.

Η φιλαρμονική του Δήμου θα είναι επικεφαλής της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, η δε Στρατιωτική Μουσική της XVI Μ/Κ Μ.Π. , των στρατιωτικών τμημάτων.

Ώρα 17.30 μ.μ. : Yποστολή της σημαίας.